Sinoptiķi nobažījušies par nākamās nedēļas skarbajiem laikapstākļiem; sāksies jau šonakt

Nākamajā nedēļā Latvijā gaidāmi mainīgi laikapstākļi. Paredzams, ka dienvidu cikloni atsevišķos apgabalos izraisīs ievērojamas lietusgāzes, savukārt pērkona negaiss var izraisīt vētras un ievērojamu krusu, kā liecina jaunākās laika prognozes.

Sagaidāms, ka sākotnējais ciklons Latvijā ieradīsies pirmdienas vakara stundās. Pamatīgi nokrišņi no rīta gaidāmi Kurzemes reģionā, savukārt dienā lielāka pērkona negaisa iespējamība tiek prognozēta valsts austrumu rajonos.

 

Prognozes liecina, ka dominējošie atmosfēras apstākļi būs labvēlīgi lielas krusas un intensīvu vētru attīstībai cikloniskajos mākoņos, lai gan faktiskā šādas vētras iespējamība ir salīdzinoši zema.

Naktī uz trešdienu un ceturtdienu saasināsies katastrofālas vētras iespējamība, Latviju šķērsojot gaidāmajam ciklonam. Gaidāmā temperatūra svārstās no +20 grādiem piekrastes rajonos līdz +30 grādiem Latgalē.

Paredzams, ka nedēļas otrajā daļā būs nedaudz zemāka temperatūra un mazāks nokrišņu daudzums. Zinību dienai būs raksturīgs bagātīgs saules stars, atsevišķos apgabalos iespējams īslaicīgs lietus.

Valdīs lēns līdz mērens rietumu-dienvidrietumu vējš, savukārt gaisa temperatūra paaugstināsies no +9..+14 grādiem rītausmā līdz +19..+22 grādiem pēcpusdienā. Naktī piekrastes reģionos būs nedaudz augstāka temperatūra, bet dienā – vēsāks laiks.

Arī interesanti: Kūka bez cepšanas ar žāvētām plūmēm un riekstiem

Arī interesanti: Kabaču pankūkas, kas liks tev sajūsmā noelsties! Garšīga un vienkārša recepte

Leave a Comment