97% cilvēku vāra rīsus nepareizi! Pat pieredzējuši pavāri nezina kā noņemt arsēnu…

Desmitiem tūkstošu pavāru un kulinārijas pazinēju kļūdās, kad viņi gatavo rīsus. Zinātnieki saka: mēs visi vārām rīsus nepareizi un apdraudam savu veselību un labsajūtu. Jebkuros rīsos ir arsēns! Šī informācija parādījās žurnālā The Telegraph un nekavējoties izraisīja dzīvu diskusiju.

Rīsos paliek arsēna pēdas, kas nokļūst pārtikas produktā kopā ar rūpnieciskajiem mēslošanas līdzekļiem un pesticīdiem, kas gadu desmitiem ilgi ir nogulējuši rīsu plantāciju augsnē. Rīsi ir plaši pazīstams absorbents.Kad mēs to ēdam, tas absorbē toksīnus un attīra ķermeni. Tāpat rīsi visu absorbē augsnē.

Konteinerus un traukus, kuros pārvadā rīsus, apstrādā arī ar arsēnu, lai peles tos neēd. Rīsus vajadzētu mazgāt vismaz tekošā ūdenī, līdz visi baltie milti ir pazuduši.

Arsēns var izraisīt nopietnus traucējumus cilvēka ķermeņa darbībā, tostarp palielināt sirds un asinsvadu slimību, nieru mazspējas, vēža un diabēta attīstības risku.

Labi, ka no rīsiem var noņemt kaitīgas ķīmiskas vielas un samazināt mikro saindēšanās iespējas ar arsēnu, tos pareizi pagatavojot! Tagad būs detalizētas instrukcijas.

Kā pareizi vārīt rīsus

Pirms vārīšanas japāņi un ķīnieši rīsus mazgā 7 reizes vēsā ūdenī, lai no visiem rīsiem noņemtu apšaubāmas vielas. Šo metodi var izmantot, kad steidzami nepieciešams pagatavot ēdienu. Bet vislabāk rīsus nakti mērcēt ūdenī. Arsēna koncentrācija rīsos, kas atstāti uz nakti, samazināsies par 80%, un produkts kļūs absolūti drošs veselībai.

Turklāt izmērcētiem rīsiem ir vēl viena nenoliedzama priekšrocība. Tieir krietni ātrāk pagatavojami – 13 minūtēs! Rīsiem, kas iemērkti ūdenī, būs lieliska garša un tie pārsteigs ar savu struktūru.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment