94 gadu vecumā mūžībā devusies bērnu grāmatu autore: ”Viņa nodzīvoja skaistu un garu dzīvi”

Šī nedēļa sākusies ar skumju ziņu. Mūžībā cienījamā vecumā devusies iemīļota bērnu grāmatu autore. Viņas vīrs ir emocionāli satriekts un nespēj aptvert notikušo. 

89 gadus vecais Krievijas filmas ”Ekipāža” režisors Aleksandrs Mitta kļuvis par atraitnis. 94 gadu vecumā mūžībā devusies Krievijas bērnu grāmatu autore Lilija Majorova. Viņa bija zināma ne tikai Krievijā, bet arī ārpus tās robežām.

Kulta filmas “Ekipāža” režisors ar Liliju bija precējies 65 gadus. Pirmdien kļuva zināms, ka Majorovas vairs nav. Kinokritiķe Larisa Maļukova sacīja, ka māksliniecei bija jāiziet grūts ceļš, pirms atrada personīgo laimi.

“Lilija Mitta ir mirusi. Īsta burve, kas iedvesmoja Aleksandru Naumoviču daudziem brīnišķīgiem darbiem. Bet “Pazudis Sibīrijā” ir viņas, Liliņas, bērnības stāsts. No desmit gadu vecuma līdz pat mātes mūžībā aiziešanā viņa viņu baroja. Tirgū viņa pamestu tualeti pārbūvēja par kiosku, no vecām biksēm šuva svārkus ar uzšuvi “uz priekšu adatas”. Ar bērnu krāsām viņa apzīmēja gaišas šalles ar ziediem,” skaidroja Maļukova.

Pēc viņas teiktā, reiz Lilija saslima ar tīfu, un viņa tika nogādāta morgā. Majorova tikai nejauši izglābās. Kāds pamanīja, ka meitene joprojām elpo.

Lasi vēl: Tamāra Globa: “Novembra beigās 3 zodiaka zīmes uzzinās, kas ir īsta veiksme”

Aleksandra Naumoviča sieva vienmēr gribēja vairāk krāsu un prieka. Ieraugot Liliju pirmo reizi izdevniecībā, režisoru pārsteidza viņas skaistums un unikalitāte, jo viss, ko nēsāja Majorova, tiem pelēkajiem laikiem bija fantastika – cepures, šalles, krinolīni. Kā stāsta Maļukova, cilvēki speciāli ieradās apskatīt Majorovu.

Viņas grāmatas ceļo pa visu pasauli un priecē bērnus arī citās valstīs.

 

Leave a Comment