81 gada vecumā mūžībā devusies cienījama sieviete augsto aprindu vidū; viņas vīrs publicēja paziņojumu

Cienījamā vecumā mūžībā devusies izcila personība, aktīva sieviete un mīloša māte. Pēc šīs skumjās ziņas viņas vīrs nāca klajā ar paziņojumu. 

Mirusi britu modes dizainere Vivjena Vestvuda, kura bija panku modes aizsācēja. Modes dizainerei bija 81 gads. Dizainere aizgāja mūžībā savu tuvinieku acu priekšā ģimenes mājā, kas atrodas Londonas nomalē.

“Vivjena Vestvuda šodien mierīgi nomira savas ģimenes ielenkumā Klapemā, Dienvidlondonā. Pasaulei ir vajadzīgi tādi cilvēki kā Vivjena, lai viņi mainītos uz labo pusi,” teikts modes nama Vivjenas Vestvudas paziņojumā.

Modes dizaineres nāvi apstiprināja viņas vīrs un radošais partneris Andreass Krontālers. “Es turpināšu dzīvot kopā ar Vivjenu savā sirdī,” viņš teica. – Mēs ar viņu strādājām līdz galam, un viņa man deva daudz iemeslu, lai turpinātu mūsu darbu. Paldies Tev, dārgā”.

Vivjena Izabella Svaira dzimusi 1941. gada 8. aprīlī vienkāršā ģimenē Tintvislas ciematā Anglijas ziemeļrietumos, Češīrā. Pēc pārcelšanās kopā ar vecākiem uz Londonu viņa iestājās Mākslas skolā. Viņa kļuva pazīstama 20. gadsimta 70. gados un tiek dēvēta par augstās modes punk pamatlicēju.

Lasi vēl: Cienījama mākslinieka un televīzijas šova vadītāja veselības stāvoklis spēcīgi pasliktinājies: ”Viņš sāka zaudēt dzirdi”

Arī Vivjenas personīgā dzīve ir attīstījusies spilgti. Viņas pirmais vīrs bija Dereks Vestvuds. Viņai šajā laulībā piedzima divi bērni – dēls Benjamins un meita Rouza. Viņas otrais izvēlētais bija Malkolms Maklarens, pirmā modes veikala līdzdibinātājs. No šīs savienības piedzima dēls Jāzeps.

 

COMMENTS

Leave a Comment