7 padomi, kā pēc iespējas ilgāk saglabāt gultas veļu sniegoti baltu

Laika gaitā balti palagi var zaudēt savu spilgtumu un kļūt blāvi, pelēki un dzelteni. Tas notiek tāpēc, ka mūsu ķermeņi pārnes netīrumus, sviedrus un taukus uz gultasveļas.

Tomēr dažas kopšanas darbības var palīdzēt pēc iespējas ilgāk saglabāt balto krāsu un auduma blīvumu.

Apstrādājiet traipus pēc iespējas ātrāk

Neatkarīgi no tā, vai tie ir lieli vai mazi, tikko pamanāmi vai spilgti, realitāte ir tāda, ka traipi rodas. Tomēr ātra un efektīva traipu apstrāde palīdzēs saglabāt jūsu gultasveļu nevainojamā stāvoklī.

Lai to izdarītu, eksperti iesaka nosmērēt traipu ar sūkli vai drānu un uz traipa uzklāt cepamās sodas un ūdens pastu, kas jāatstāj uz 30 minūtēm, un pēc tam veļu izmazgāt. Šāds maisījums var palīdzēt nelielu vai svaigu traipu gadījumā, bet lielu vai noturīgu traipu gadījumā ieteicams iegādāties īpašu līdzekli.

Neielieciet netīros palagus žāvētājā

Viena no kļūdām ir palaist pilnu veļas mazgāšanas un žāvēšanas ciklu, pirms pārbaudīt, vai nav netīrumu. Ja jūs ievietojat netīro priekšmetu žāvētājā, karstums pastiprinās traipu.

Ja pēc mazgāšanas traipi paliek, ir jāatkārto mazgāšanas process, kamēr veļa vēl ir mitra. Turklāt, žāvējot veļu žāvētājā, labāk izvēlēties zemu, nevis augstu temperatūru – pārmērīgs karstums var izraisīt auduma dzeltēšanu.

Esiet uzmanīgi ar balinātājiem

Domājot par veidiem, kā saglabāt veļas baltumu, uzreiz nāk prātā balinātājs – taču tas var nodarīt kaitējumu.

Saskaņā ar tīrīšanas ekspertu teikto, balinātājam nonākot saskarē ar tādiem organiskajiem savienojumiem kā sviedri un eļļas, var notikt ķīmiska reakcija, kas izraisa dzeltēšanu.

Arī pārāk liela balinātāja daudzuma izmantošana vai nepareiza atšķaidīšana var sabojāt šķiedras un izraisīt baltuma zudumu.

Regulāri mazgājiet gultas veļu

Ja mīlat tīrību un patiešām vēlaties, lai jūsu gultasveļa būtu balta, ieteicams mazgāt gultasveļu reizi nedēļā. Ja tas šķiet pārāk bieži, varat mazgāt veļu reizi divās nedēļās.

Galu galā ķermenis rada sviedrus, ādas taukus un izdalās ādas šūnas, kuras gultasveļa ātri uzsūc.

Iztīriet veļas mazgājamo mašīnu

Netīra veļas mazgājamā mašīna nedarīs labu jūsu baltajai gultasveļai. Ja veļas mazgājamā mašīna netiek regulāri tīrīta, tajā var uzkrāties netīrumi un pelējums, kā rezultātā gultasveļa var zaudēt krāsu.

Tas var izraisīt arī nepatīkamu auduma aromātu. Neaizmirstiet sekot līdzi ierīces stāvoklim, sekojot līdzi veļas mašīnas lietošanas instrukcijai.

Žāvējiet veļu saulē

Baltas veļas pakāršana uz virves ārā var šķist nedaudz novecojusi metode, ja jums ir veļas žāvētājs vai radiators, taču šai klasiskajai metodei ir priekšrocības.

Saules ultravioletajiem stariem piemīt dabiskas balinošas īpašības. Turklāt svaigais gaiss arī izvēdina veļas mazgāšanas līdzekļa aromātu.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Vienmēr mazgājiet balto veļu atsevišķi

Pietiek tikai viena nepareizi sašķirota veļas vienība, lai visa baltā veļa izskatītos blāva. Krāsvielas no tumšiem audumiem var iekļūt gaišos audumos pat tad, ja tie ir apstrādāti ar īpašiem pret izbalēšanu aizsargājošiem līdzekļiem.

Lai gan auduma šķiedru apstrāde var palīdzēt samazināt krāsas zudumu, tā nevar pilnībā novērst pigmenta pārnesi. Tāpēc vienmēr ieteicams tumšos, gaišos un baltos audumus mazgāt atsevišķi.

 

 

Leave a Comment