7. novembra vakarā pēc smagas slimības mūžībā devies izcilais latviešu mākslinieks

Šī diena pienākusi ar skumju vēsti. Diemžēl vakar mūžībā devies izcils latviešu gleznotājs un mākslinieks. Soctīklos cilvēki izsaka līdzjūtības vārdus ģimenei un tuviniekiem. 

7. novembrī pēc ilgstošas ​​slimības mūžībā aizgāja spožais gleznotājs, Latvijas Mākslas akadēmijas emeritētais profesors, ilggadējais Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas direktors un Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks Osvalds Zvejsalnieks.

Osvalds Zvejsalnieks dzimis Latvijā 1971. gadā un absolvējis Latvijas Mākslas akadēmiju 1971. gadā. Kopš 1976. gada ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs. Izglītību mākslinieks ieguvis Rēzeknes Lietišķās mākslas vidusskolā, bijis Rēzeknes Mākslas akadēmijas direktors.

Mākslas un dizaina vidusskolā, un profesors Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiālē. Zvejsalnieks gadu gaitā ir piedalījies daudzās izstādēs gan vietējā, gan valsts mērogā.

Lasi vēl: Tas ir ierakstīts zvaigznēs: Piecas zodiaka zīmes, kuras kļūs laimīgas pēc 8. novembra

Piedalījies arī daudzos starptautiskos pasākumos, tostarp brīvdabas gleznu konkursos un grupu izstādēs. Diemžēl šis zaudējums atstās milzu robu mākslas pasaulē.

Osvalds Zvejsalnieks ir viena no pazīstamākajām personībām Latgales kultūras un sabiedriskajā dzīvē, piemēram, bijis viens no skulptūras “Latgales Māra” restaurācijas entuziastiem un īstenotājiem. 2019. gadā saņēmis prestižo “Boņuka” balvu par mūža ieguldījumu latgaliešu kultūras attīstībā.

Izsakām līdzjūtību!

 

Leave a Comment