7 grādus virs klimatiskās normas! Latvijas meteorologi nāk klajā ar steidzamu brīdinājumu un nosauc konkrētu datumu – Latvijā iestāsies kārtīga svelme ar +30 grādu karstumu

Foto – Pexels

Sinoptiķi nākuši klajā ar visjaunākajām prognozēm – solītais karstums līdz 28 grādiem nu ir mainīts, un tā vietā nācis cits skaitlis. Daudziem šādā laikā būs grūti…

Rīt un parīt – 25. un 26.maijā Latvijas teritorijā valdīs saulains laiks, vietām var veidoties mākoņi, kas atnesīs īslaicīgu lietu, bet atsevišķās vietās var būt arī intensīvas pērkona lietusgāzes. Diemžēl karstuma un mākoņu dēļ tiek solīta arī krusa. Ar vislielāko varbūtību šāds scenārijs notiks Kurzemes novados.

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas ar šo testu!

Vēlamies pārbaudīt tavas zināšanas par dzīvniekiem. Izpildi šo testu un noskaidro cik daudz tu zini informācijas par šo tēmu!

1 / 2

Kuri dzīvnieki nārsto?

2 / 2

Kuram no nosauktajiem dzīvniekiem vienīgajam nav zobu?

Your score is

The average score is 59%

0%

Saulei uzlecot gaisa temperatūra valstī svārstīties no +9 līdz +17 grādiem, bet pēcpusdienās gaiss iekarsīs no +25 līdz +29 grādiem. Tiesa, piekrastes zonās par dažiem grādiem gaidāms vēsāks laiks.

Līdzīgi laika apstākļi gaidāmi esot arī nākamnedēļ, kad karstākajās dienās gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +26..+31 grādam. Katru dienu iespējamas lokālas pērkona lietusgāzes, un valsts lielākajā daļā diemžēl pastiprināsies sausums.

Lasi vēl: Šī nezināšana dzīvniekam var ļoti kaitēt! Eksperti atklāj, ko nekādā gadījumā nevar darīt vasaras karstumā suņiem un kaķiem

Saskaņā ar Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra datiem, nākamnedēļ vidējā gaisa temperatūra Latvijā būs aptuveni septiņus grādus virs normas. Un diemžēl jau šobrīd ir skaidrs, ka jūnijs var kļūt par vienu no karstākajiem mēnešiem Latvijas vēsturē.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izsludinājis dzeltenās pakāpes brīdinājumu par šīs sezonas pirmo karstuma vilni, kas būs spēkā no 24. maija pēcpusdienas līdz pat mēneša beigām. Latvijas lielākajā daļā prognozēts stiprs karstums ar vidējo gaisa temperatūru līdz +27..+29 grādiem.

Atcerieties parūpēties šādos laika apstākļos par mājdzīvniekiem – tie nedrīkst uzturēties saulē, ārā. Jābūt nodrošinātai ēnai, telpai, kur patverties. Vairākas reizes dienā pārliecinieties, ka mājdzīvniekiem ir pieejams svaigs dzeramais ūdens!

Leave a Comment