65 gadu vecumā mūžībā devies izcils mūziķis

Sēru vēsts pienākusi no kādas mūziķa ģimenes. Diemžēl izcilais mūziķis mūžībā devies piektdien. 

Kīts Levēns, grupas The Clash dibinātājs un vēlākais uzņēmuma Public Image Ltd ģitārists, ir devies mūžībā 65 gadu vecumā, paziņoja viņa tuvs draugs.

Autors Adams Hamonds sacīja, ka piektdien mūžībā aizgājušais Levēns bija viens no visu laiku ietekmīgākajiem ģitāristiem. Levēns nodibināja The Clash kopā ar Miku Džounsu 1970. gados, bet aizgāja, pirms viņi kļuva veiksmīgi.

Laikā, kad viņš spēlēja kopā ar The Clash, Levēns spēlēja galveno lomu, pārliecinot solistu Džo Strummeru pamest savu toreizējo grupu The 101ers un pievienoties tai.

Hamonds veltīja emocionālu cieņu savam draugam, ierakstot Twitter: “Nav šaubu, ka Kīts bija viens no visu laiku inovatīvākajiem, pārdrošākajiem un ietekmīgākajiem ģitāristiem.”

“Kīts centās radīt jaunu paradigmu mūzikā, un ar labprātīgiem līdzstrādniekiem Džonam Laidonam un Džam Voblam tas izdevās.”

Lasi vēl: Viss decembris kā viena liela ”baltā līnija”: 3 zodiaka zīmēm, kurām veiksme elpos pakausī

Pēc tam, kad parādījās ziņas par viņa aiziešanu mūžībā, viņa bijušie grupas biedri sociālajos tīklos godināja Levēnu. PiL dalībnieks Martins Atkinss godināja Levēna “unikālo talantu”, savukārt grupas bijušais basģitārists Džahs Vobls atcerējās savu ģimeni.

 

Leave a Comment