5 vietas uz jūsu ķermeņa, kuras labāk neaiztikt!

Daudziem cilvēkiem raksturīga tā nepārvaramā vēlme pilnveidot savu ķermeni: izspiest pumpiņu šeit, izraut nevajadzīgu matu tur un tā tālāk. Un, kaut arī mēs visi zinām, ka pumpiņas izspiešanai seko vesela virkne veselības sarežģījumi, ir vēl dažas ķermeņa vietas, kuras labāk likt mierā.

1. Sirmi mati

Vēl mūsu vecmāmiņas mūs brīdināja: ja izrausi vienu sirmu matiņu, tā vietā izaugs vēl 10 tikpat sirmu. Un, lai arī tas, protams, ir mīts,  pastāv nopietns iemesls tam, kāpēc tomēr nevajag raut ārā sirmus matus. Kad jūs izraujat matiņu, jūs tādējādi kaitējat mata folikulai, un tās vietā paliek robs, no kura vairs neizaugs ne sirms, ne kāda cita veida mats. Tādā veidā jūs riskējat sirmu matu vietā palikt bez matiem vispār, kas, piekritīsiet, ir daudz, daudz sliktāk.

2. Ienadzis

Tikai viens mazs ādas gabaliņš vien spēj radīt mums ļoti daudz nepatikšanu. Nenokodiet un neraujiet ienadžus, jo tādā veidā jūs pavisam viegli varat ienēsāt infekciju. Rūpīgi nogrieziet lieko ādu ar tīriem un steriliem manikīra piederumiem.

3. Melnie punktiņi

Mēs visi vēlamies atbrīvoties no šiem nepatīkamajiem melnajiem punktiņiem, kas sēž mūsu porās. Bet mūsu veselības labad labāk to patstāvīgi nedarīt. Jūs varat traumēt jūtīgo sejas ādu un atstāt uz tās rētas, vai arī ienēsāt infekciju. Vērsieties pie kosmetologa, kurš spēs rūpīgi un bez kaitējumu nodarīšanas ādai, atbrīvot jūs no melnajiem punktiņiem.

  1. Tulzna

Lielākajā daļā gadījumu tulznas pazūd pašas no sevis un to īpašnieku ne ar ko neapdraud. Bet, ja tulzna atrodas neērtā vietā, un sagādā jums neērtības staigājot, tad jums var rasties nepieciešamība to pārdurt. Bet tas ir jāizdara pareizi. Nomazgājiet kājas, nodezinficējiet tulznu un adatu, un tikai pēc tam uzmanīgi tulznu pārduriet.

5. Oda kodums

Jā, tas var niezēt tā, ka pat nevarat pagulēt. Bet nevajadzētu ļaut vaļu rokām. Pat sīkas skrambiņas var izraisīt infekciju. Vislabāk sasmērēt šo vietu ar losjonu pret kukaiņu kodumiem, vai arī pielikt klāt ledu.

Dažreiz labāk neiejaukties dabīgajos jūsu organisma procesos, bet, ja tomēr vajadzība ir radusies, tad esiet ļoti uzmanīgi un vērsieties pēc palīdzības pie speciālistiem!

Leave a Comment