“5 lietas ko nekādā gadījumā nevajag pieprasīt no partnera”; ja nevēlies sabojāt attiecības

Pat intīmākajās un atbalstošākajās attiecībās ikvienam ir nepieciešama sava telpa. Ir svarīgi, lai būtu personīgās robežas, kuras nevar pārkāpt. Pievērs uzmanību tam, kas tev ir svarīgs, un neprasi no partnera pārāk daudz.

 

Viens no biežākajiem konfliktu avotiem attiecībās ir viedokļu atšķirības. Tas var notikt, ja viena partnera cerības neapmierina otra rīcība un vārdi vai kad viens partneris mēģina likt otram darīt kaut ko tādu, ko viņš nevēlas darīt. Šāda veida konflikts bieži tiek maskēts kā rūpes un uzticēšanās, taču tas tikai pasliktina situāciju. Slēpta agresija ir daudz bīstamāka nekā atklāta agresija.

Pāru terapeits Daniels Skots bieži redz pārus, kas cīnās ar vienādām problēmām. Ja viņi var risināt šos jautājumus, viņiem var būt spēcīgākas un pilnvērtīgākas attiecības.

 

Viņš/viņa liedz tev sazināties ar draugiem vai ģimenes locekļiem

Jums ir tiesības sazināties ar tiem, kas jums ir svarīgi, un nevienam nav tiesību aizliegt jūs to darīt. Ja jūsu partnerim kaut kas nepatīk jūsu draugu, vecāku vai kolēģu saziņas veidā, viņš vai viņa var mierīgi paskaidrot, kāda ir problēma. Tomēr viņam vai viņai nevajadzētu mēģināt liegt jums sazināties ar viņiem. Lēmumam par to, kā veidot attiecības ar citiem cilvēkiem, vienmēr vajadzētu būt jūsu ziņā. Viss pārējais ir emocionāla vardarbība.

 

Viņš/viņa grib pavadīt laiku kopā ar saviem draugiem vai ģimenes locekļiem

Ja jūs nevarat panākt, lai viņš pārtrauc runāt ar draugiem, tad jums nevajadzētu atturēt viņu no sarunas ar jūsu draugiem un paziņām. Jums ir tiesības teikt, ka nevēlaties pavadīt laiku kopā ar viņa/viņas vecākiem vai kādu citu no draugu vai paziņu loka.

 

Lasi vēl: “Vai vēlies uzzināt, kas tevi sagaida nākotnē?”; Izvēlies ziedu un noskaidro, kas tevi sagaida

 

Iespējams, nav nepieciešams iedziļināties detaļās. Ja jūsu partnerim ir svarīgi saprast jūsu noraidīšanas iemeslus, mēģiniet nebūt nosodoši. Atcerieties, ka šie cilvēki viņam ir svarīgi. Esiet delikāts un laipns savā skaidrojumā. Nav nepieciešams atvainoties par savu lēmumu nesazināties ar viņiem.

 

 

Turpini lasīt pārējās aizliegtās lietas attiecībās nākošajā lapā

Leave a Comment