49 gadu vecumā mūžībā devusies populāras grāmatas autore

Pienākusi skumja ziņa par kādu slavenu sievieti. Diemžēl viņa 49 gadu vecumā devusies mūžībā.

49 gadu vecumā mirusi Džūlija Pauela, kura slavu ieguva ar agrīnu pārtikas emuāru, kas tika pārvērsts par visvairāk pārdoto grāmatu un hitu filmu.

2002. gadā Pauela izaicināja sevi 365 dienās pagatavot visus 524 ēdienus televīzijas šefpavāres Džūlijas Čaildas recepšu grāmatā, lai novērstu uzmanību no ikdienas darba.

Izveidotais emuārs ieguva lielu sekotāju skaitu, un 2005. gadā tika izdota grāmata. Viņu atveidoja Eimija Adamsa 2009. gada filmas versijā ar nosaukumu Džūlī un Džūlija, kuras scenārija autore un režisore ir Nora Efrona.

Merila Strīpa tika nominēta Oskaram par Bērna atveidošanu. Pauela iemīlēja Bērna 1961. gada klasiku “Francijas kulinārijas mākslas apguve”, 1. sējumu, kad viņa bērnībā to nozaga no savas mātes pieliekamā.

Viņa ar to atkal saskārās, 29 gadu vecumā viesojoties pie vecākiem. Toreiz viņa bija nomākta un strādāja Manhetenas attīstības korporācijā pēc 2001. gada 11. septembra uzbrukumiem.

Lasi vēl: Pēc dažām sekundēm bērns bija jāatvieno no ierīces. Kad vecāki noliecās, lai atvadītos, palātā pēkšņi ienāca ārsts

“Es saņēmu daudz zvanu no iedzīvotājiem un mirušo cilvēku radiniekiem,” viņa sacīja BBC World Service programmai Outlook 2020. Viņa mūžībā devusies 26.oktobrī. Pauela nomira no sirds apstāšanās savās mājās Olivebridžā.

 

Leave a Comment