4.augustā Ēbelmuižas parkā notiks Kārļa Kazāka koncerts un risināsies sarunas ar iedzīvotājiem par Ziepniekkalna apkaimi

Ceturtdien, 4.augustā, Ēbelmuižas parkā, kultūrtelpā “Strops”, no pulksten 18 līdz 20 būs iespēja tikties ar Ziepniekkalna apkaimes biedrības vadītāju Signi Ušacku un Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centra Āgenskalna punkta koordinatori Lieni Masļeņikovu, kuras pārraudzībā ir ne tikai Ziepniekkalns, bet arī Atgāzene, Āgenskalns, Bieriņi, Bišumuiža, Katlakalns, Ķīpsala, Salas (Lucavsala un Zaķusala) un Torņakalns.

Tāpēc nākt un braukt uz “Stropu” laipni aicināti arī kaimiņi no šīm apkaimēm.

Īpašs iemesls ceturtdienas vakarā būt tieši Ēbelmuižas parkā ir arī dziedātāja, komponista un ģitārista Kārļa Kazāka koncerts, kas “Stropā” sāksies pulksten 19. Būs dziesmas un stāsti par Latvijas apceļošanu.

Ziepniekkalns ir viena no Rīgas lielākajām apkaimēm – te mīt vairāk nekā 30 tūkstoši iedzīvotāju. Ziepniekkalna apkaimes biedrība ir salīdzinoši jauna – tā tika izveidota 2021.gada sākumā.

– To izdarījām, lai kopā ar domubiedriem pārspriestās problēmas spētu pēc iespējas racionāli un efektīvi risināt ar pilsētas atbalstu. Mūsu kopējā vēlme ir padarīt apkaimes vidi ērtāka un mūsdienīgāku, tajā pašā laikā saudzējot un nezaudējot zaļās vides resursus.

Apkaimes biedrība ir nevalstiska bezpeļņas organizācija, kas aizstāv iedzīvotāju intereses pašvaldības un privāto investoru projektos, kas tiek veidoti un norisinās apkaimē. Algu par darbu biedrībā neviens nesaņem. Bet gandarījumu sniedz tas, ka, ieguldot savas idejas un pūles, mēs savu dzīves vidi varam padarīt labāku un ērtāku.

Jo vairāk ir šādu ieinteresētu un darbīgu cilvēku, jo vairāk mēs varam paveikt un panākt. Biedrībā var iesaistīties ikviens apkaimes iedzīvotājs, kam ir interese līdzdarboties. Arī 4.augustā būs iespēja pieteikties un turpmāk iesaistīties biedrības aktivitātēs – droši nāciet uz mūsu biedrības telti, kas Ēbelmuižas parkā būs netālu no “Stropa” skatuves.

Ja tomēr netiekat uz tikšanos ceturtdienas vakarā, savus ieteikumus un ierosinājumus par apkaimi, kā arī pieteikumus iestāties biedrībā droši varat sūtīt uz e-pasta adresi: biedrī[email protected], – stāsta Signe Ušacka un piebilst, ka tikšanās reizē īpaši vērtīgi būtu lietišķi un pārdomāti ieteikumi par to, kas Ziepniekkalna iedzīvotājiem būtu nepieciešams visvairāk:

– Problēmas vislabāk pārzina cilvēki, kas ar tām saskaras. Bet problēmas atrisināt iespējams tikai tad, ja ir izplānots, ko tālāk darīt, kā arī rasts atbilstošs finansējums. Ir labi, ka mūs atsaucīgi uzklausa un atbalsta Apkaimju iedzīvotāju centra koordinatori, kuri nāk talkā un atvieglo apkaimju biedrību sadarbību ar Rīgas domi, lai ieceres īstenotos pēc iespējas ātrāk.

Leave a Comment