“19. janvārī sāksies šausmas, kādas nav bijušas kopš 1881. gada.” Meteorologi sniedza negaidītu prognozi

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm piektdienas vakarā lielākajā daļā Latvijas nebūs nokrišņu. Tomēr ir paredzams, ka diena piedzīvos īsas sniegputeņa epizodes, no kurām dažas var būt intensīvākas un spēcīgākās.

Nakts mākoņa pārklājums būs minimāls, bet tas pastiprināsies visā dienā. Gaidiet maigu vai mērenu vēsmu no rietumu-dienvidrietumu virziena, laiku pa laikam sasniedzot brāzmas 13-18 metrus sekundē.

Braukšanas apstākļi uz galvenajiem ceļiem valstī ietver Tallinn šoseju (A1), Vidzeme šoseju (A2), Valmiera šoseju (A3), Rīgas apvedceļu (A4 un A5), Daugavpils šoseju (A6), Bauska šoseja (A7), Jelgava šoseja (A8), Liepaja šoseja (A9), Ventspils šoseja, Road Liepaja-Lithuania Border (Rucava) (A11), Rezekne šoseja (A12), Krievijas robeža (Grebneva) -Rezekne-Daugavpils-Lithuania robeža (Medumi) (A13333333333 (A13333) (Medumi) (A13333. ), Daugavpils apvedceļš (A14), Rezekne apvedceļš (A15) un Tīnūži-Koknese (P80).

Lasi arī: Sinoptiķi Steigšus ceļ trauksmi! Sākot no 20. Janvāra situācija pārvērtīsies par īstāko murgu pilnīgi visiem

Ziemas sezonā ir ierasts, ka gan sniegs, gan apledojums uzkrājas uz ceļa virsmām. Smaga sniegputeņa gadījumos galvenie ceļi var piedzīvot līdz sešiem centimetriem sniega, savukārt retāk apmeklētajiem asfalta ceļiem var būt līdz desmit centimetriem.

Ir svarīgi atzīmēt, ka, neraugoties uz rūpīgiem centieniem, ceļu uzturēšanas uzņēmums atzīst neiespējamību pilnībā izskaust ziemas ietekmi uz ceļiem.

 

Leave a Comment