14.Saeimas priekšsēdētāja amatam izvirzīti divi kandidāti

13.Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece šodien paziņoja, ka 14.Saeimas priekšsēdētāja amatam izvirzīti divi kandidāti: Edvards Smiltēns un Aleksejs Rosļikovs.

Smiltēna frakcija pārstāv potenciālo topošo valdošo koalīciju, tāpēc sagaidāms, ka viņš formāli tiks ievēlēts otrajā augstākajā amatā valstī.

Balsošana par kandidātiem notiks ar biļeteniem balsošanas zālē. Balsošana ir publiska, jo uz katra biļetena ir rakstīts konkrēta deputāta vārds un uzvārds. Kā ziņots, šodien pirmo reizi sanāca 14.Saeima, kurā pēc zvēresta vai svinīgā solījuma nodošanas deputāti apstiprināja savas Satversmē noteiktās pilnvaras.

Paredzams, ka šodien tiks ievēlēts arī parlamenta prezidijs. Jau ziņots, ka topošās koalīcijas partijas vienojušās Saeimas priekšsēdētāja amatam virzīt Smiltēnu. Latvijas Televīzija vēstīja, ka Saeimas priekšsēdētāja amatā paredzēts iecelt Zandu Kalniņu-Lukaševicu un Jāni Grasbergu. Savukārt Saeimas sekretāra un tās biedru amatus varētu uzticēt pārstāvjiem no opozīcijas.

No vienas puses, Saeimas sekretāra un tās biedru amatus varētu uzticēt opozīcijas pārstāvjiem Armandam Krauzam (ZZS) un Antoņinai Ņenaševai (P).

Leave a Comment