Šodien paziņots par gaidāmajiem laikapstākļiem Jāņu brīvdienās – Situācija nebūs laba!

Šodien tika paziņoti laikapstākļu prognozes Jāņu brīvdienām, un situācija izskatās diezgan drūma. Meteorologi brīdina, ka gaidāmi nelabvēlīgi laika apstākļi, kas varētu ietekmēt svētku plānus un aktivitātes.

Prognozēts spēcīgs vējš, intensīvi nokrišņi un ievērojams temperatūras kritums. Lai gan daudzi cerēja uz saulainām un siltām dienām, diemžēl dabas spēki plāno kaut ko pavisam citu. Šādos apstākļos ieteicams būt uzmanīgiem un apsvērt alternatīvas iekštelpu aktivitātes.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

Sestdien visā valstī valdīs saulains un sauss laiks, bez nokrišņiem, kas ir lieliskas ziņas visiem, kas plāno pavadīt dienu ārpus telpām. Dienas laikā debesis būs skaidras un saulainas, ļaujot pilnībā izbaudīt vasarīgo laiku.

Naktī gaisa temperatūra pazemināsies līdz pat 6-11 grādiem, tāpēc būs jūtams neliels vēsums. Taču dienas laikā gaiss iesils līdz pat patīkamiem 19-24 grādiem, padarot sestdienu ideālu gan aktīvai atpūtai dabā, gan mierīgai atpūtai pie ūdens vai piknikam ģimenes lokā. Šāds laika apstāklis ir piemērots visdažādākajām aktivitātēm, sākot no sporta un pārgājieniem līdz pat atpūtai pludmalē.

Svētdien Latvijas rietumu reģioni piedzīvos laika apstākļu maiņu, jo tuvumā esoša mazkustīga atmosfēras fronte sāks ietekmēt šo teritoriju. Kurzemes rietumu daļā gaidāma pārsvarā apmākusies diena, kur mākoņi klās debesis un sauli redzēsim tikai īslaicīgi, ja vispār.

Laikapstākļu straujā maiņa:

Laikapstākļi būs nepastāvīgi, ar iespējamiem nokrišņiem dažādos dienas posmos. Vietām gaidāmi nelieli lietus periodi, kas laiku pa laikam var kļūt intensīvāki. Tādēļ ir ieteicams būt gataviem mainīgiem apstākļiem un plānot dienu tā, lai būtu iespēja patverties no lietus, ja nepieciešams.

Nav izslēgta arī iespēja, ka lietus pāries mērījumos intensīvā līmenī, radot neērtības tiem, kas plāno pavadīt dienu ārpus telpām. Šie apstākļi varētu arī ietekmēt ceļošanas plānus, tādēļ ir vērts sekot līdzi jaunākajām laika ziņām un plānot savu dienu atbilstoši prognozēm.

Situācija mainīsies:

Citās Latvijas daļās sagaidāma saulaina un mierīga diena, kas kontrastēs ar Kurzemes rietumu vēju. Lēns vējš piepildīs gaisu, radot patīkamu atpūtas sajūtu visiem, kas plāno pavadīt laiku ārpus telpām. Naktī temperatūra svārstīsies no 8 līdz 13 grādiem, taču Kurzemes rietumos tā saglabāsies nedaudz siltāka, līdz pat 16 grādiem. Dienas laikā saule uzkarsēs gaisu līdz pat 23-26 grādiem, nodrošinot siltumu un patīkamas temperatūras lielākajā daļā valsts.

Kurzemes rietumu daļā, kur mākoņi kavēs saules stariem sasniegt zemi, būs vēsāk, ar temperatūru starp 17 un 22 grādiem. Šādi apstākļi padara šo reģionu mazliet vēsāku un mazāk piemērotu saulainām aktivitātēm, taču joprojām patīkamu, īpaši tiem, kas dod priekšroku mazliet vēsākam laikam.

Arī pārējā valstī, neskatoties uz dažādajām temperatūras amplitūdām, būs piemēroti apstākļi dažādām aktivitātēm, sākot no mierīgām pastaigām līdz aktīvai atpūtai pie ūdens. Tādēļ, neatkarīgi no vietas, ir vērts izbaudīt šos vasarīgos laikapstākļus, pielāgojot savus plānus atbilstoši konkrētās vietas prognozēm.

Tomēr šodien paziņots par gaidāmo laiku Jāņos un šīs ziņas nepavisam nav iepriecinošas… Lūk kāpēc…

Lasi raksta turpinājumu nākošajā lapā

Leave a Comment