OpenAI izpilddirektors saka, ka uzņēmums varētu kļūt par peļņas gūšanas korporāciju 

OpenAI izpilddirektors Sems Altmans dažiem akcionāriem paziņoja, ka uzņēmums apsver iespēju mainīt savu pārvaldības struktūru un kļūt par peļņas uzņēmumu, kuru nekontrolētu uzņēmuma bezpeļņas valde, piektdien ziņoja The Information.

Viens no scenārijiem, ko Altmans sacīja, ka valde apsver iespēju izveidot peļņas gūšanas uzņēmumu, ko izmanto tādi konkurenti kā Anthropic un xAI, teikts ziņojumā, atsaucoties uz personu, kas dzirdējusi šos komentārus.
Pārstrukturēšanas diskusijas ir mainīgas, un Altmans un viņa kolēģi direktori galu galā var pieņemt lēmumu izmantot citu pieeju, piebilda The Information.

Atbildot uz mediju jautājumiem par ziņojumu, OpenAI atbildēja: “Mēs joprojām koncentrējamies uz mākslīgā intelekta radīšanu, kas sniedz labumu visiem. Bezpeļņas organizācija ir mūsu misijas pamatā, un tā turpinās pastāvēt.”

OpenAI ir pētniecības un mākslīgā intelekta uzņēmums, kas nodarbojas ar droša un lietderīga mākslīgā intelekta (MI) izstrādi. Dibināts 2015. gadā, OpenAI mērķis ir nodrošināt, ka MI tehnoloģijas sniedz labumu visai cilvēcei. Uzņēmums ir pazīstams ar saviem ievērojamajiem sasniegumiem dziļās mācīšanās un MI jomā, ieskaitot teksta un attēlu ģenerēšanas modeļus.

Viena no OpenAI visplašāk atpazīstamajām tehnoloģijām ir GPT (Generative Pre-trained Transformer) valodas modeļi. Šie modeļi, tostarp GPT-3 un jaunākie GPT-4, ir spējuši radīt cilvēkam līdzīgu tekstu, atbildēt uz jautājumiem, rakstīt eseju un daudz ko citu, padarot tos noderīgus dažādās lietojumprogrammās, sākot no klientu atbalsta līdz izglītībai un radošajām industrijām.

Papildus valodas modeļiem, OpenAI ir izstrādājis arī citus MI risinājumus, piemēram, attēlu ģenerēšanas modeļus, piemēram, DALL-E, kas spēj radīt reālistiskus attēlus no teksta aprakstiem, un Codex, kas ir programmēšanas palīgs, spējot ģenerēt kodu no dabiskas valodas instrukcijām.

OpenAI darbības pamatā ir uzsvars uz drošību un ētiku MI tehnoloģiju attīstībā. Uzņēmums regulāri veic pētījumus par MI sistēmu potenciālajām sociālajām un ekonomiskajām ietekmēm, un tas strādā, lai veicinātu atbildīgu MI izmantošanu un regulējumu. OpenAI sadarbojas ar dažādām akadēmiskām un rūpniecības organizācijām, lai nodrošinātu visaptverošu un atbildīgu pieeju MI izstrādei.

 

Leave a Comment