Pozitīvs efekts garantēts: 5 veidi, kā atbrīvoties no gliemežiem dārzā

Nelielā daudzumā gliemeži palīdz sadalīt organiskās vielas un papildina augsni dārzā ar barības vielām. Tomēr tie var nopietni kaitēt augiem – galu galā tie barojas ar dārzeņiem, augļiem, ziediem un dekoratīvajiem augiem.

Tajā pašā laikā to daudzumu var samazināt vairākos veidos..

Noņemiet gliemežus ar rokām

Tas nav pārāk patīkami, taču tas ir visizplatītākais veids. Vispirms uzvelciet cimdu pāri un paņemiet spaini ar ziepjūdeni – tas iznīcinās gliemežus. Vai arī, ja vēlaties tikai pārvietot gliemežus, nepiepildiet spaini ar ūdeni.

Labākais laiks, kad meklēt gliemežus, ir agri no rīta vai krēslas laikā. Tiem patīk vēsas un mitras vietas, tāpēc meklējiet tos zem akmeņiem, mulčas, lapām, pie augu pamatnes un zem podiņiem.

Paņemiet gliemežus un ievietojiet tos ziepjūdenī vai sausā spainī, lai pārvietotu uz citām atklātām vietām, kur tie nevar nodarīt lielu kaitējumu.

Izmantojiet sasmalcinātas olu čaumalas un kafijas biezumus

Vēl viens veids, kā cīnīties ar gliemežiem, ir izmantot dabiskus materiālus, kas tos atbaida. Jo īpaši slieku atbaidītāji ir sasmalcinātas olu čaumalas un kafijas biezumi. Izmantojot šo metodi, ieteicams vienkārši pievienot augsnei vienu vai abus šos materiālus, un to rupjā tekstūra neļaus gliemežiem ceļot pa dārzu vai augļu dārzu.

Olu čaumalas un kafijas biezumi ir kompostēti materiāli, kas var arī uzlabot augsni, tāpēc tas ir dubults ieguvums dārzam vai mazdārziņam.

Izgatavojiet alus vai kvasa lamatas

Šīs viegli izgatavojamās ierīces notver un iznīcina gliemežus. Un viss, kas jums būs nepieciešams, lai tās izgatavotu, ir nelieli trauki un nedaudz alus.

Piepildiet augstu bundžu vai burku ar alu un iemūrējiet to zemē tā, lai tās mala būtu vienā līmenī ar augsnes virsmu. Gliemežus piesaistīs raugs, un tās iekritīs tajā un noslīks. Šī metode var būt diezgan efektīva.

Lasi vēl: 7 padomi, kā pēc iespējas ilgāk saglabāt gultas veļu sniegoti baltu

Dabisko plēsēju pievilināšana

Vēl viena neparasta metode ir piesaistīt dabiskos plēsējus, kas barojas ar dārza gliemežiem, piemēram, ugunskrupju kāpurus, vardes, zemes putnus, piemēram, strazdus un pīles, kā arī sīkus zīdītājus, piemēram, ežus, zvirbuļus un pat dažus grauzējus, piemēram, peles un kurmjus.

Var izklāt baļķus vai nelielas akmeņu kaudzes, lai “kavētu” šīs radības ierasties. Arī barotavas un neliels dīķis var piesaistīt putnus un vardes dārzā vai mazdārziņā.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Izmantojiet labi drenētu augsni

Atbrīvoties no gliemežiem palīdz arī dārza kopšana, izmantojot labi drenētu augsni un nodrošinot, ka augsne starp laistīšanas reizēm pilnībā izžūst.

Galu galā gliemežus piesaista mitrums, tāpēc, uzlabojot drenāžu un novēršot vēsas un mitras vietas, kur paslēpties, palīdz atturēt gliemežus. Turklāt, lai nepieļautu, ka gliemeži atrod patvērumu, no dārza aizvāciet organiskos atkritumus.

Leave a Comment