Beidzot izskan prognoze uz Līgo svētkiem, kuri jau būs nākošnedēļ! Pastiprināsies anticiklons!

Beidzot ir izskanējusi prognoze par laikapstākļiem Līgo svētkiem. Sinoptiķi ziņo, ka mūsu reģionā pastiprināsies anticiklons, kas ietekmēs svētku norisi un radīs īpašu atmosfēru šajos tradicionāli svarīgajos svētkos.

Šis meteoroloģiskais fenomens sola ietekmēt laika apstākļus, nodrošinot sausāku un siltāku periodu, kas ir ļoti svarīgi visiem, kas plāno svinēt Līgo svētkus brīvā dabā.

Palielinoties anticiklona ietekmei, gaidāms, ka debesis lielākoties būs skaidras un lietus iespējamība būs zema, tādējādi radot ideālus apstākļus svinībām pie ugunskuriem, dziesmām un dejām zem klajas debess.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

 

Kādi Līgo svētki bija 2023. gadā laikapstākļu ziņā?

Pagājušajos Līgo svētkos laikapstākļi bija mainīgi, atkarībā no reģiona. Kopumā daudzviet Latvijā bija diezgan labvēlīgi apstākļi svinībām brīvā dabā, taču bija arī vietas, kurās laikapstākļi izraisīja dažus izaicinājumus.

Rīgas un Vidzemes apkaimē bija vērojami silti un saulaini laika apstākļi. Dienas temperatūra sasniedza aptuveni +20 līdz +25 grādus pēc Celsija, un vakaros tā noslīdēja līdz +10 līdz +15 grādiem. Saule spīdēja lielāko daļu dienas, un tikai vēlā pēcpusdienā mākoņi nedaudz pārklāja debesis, bet lietus nelija.

Kurzemes un Zemgales reģionos svētki tika aizvadīti līdzīgos apstākļos, taču šeit bija nedaudz vairāk mākoņu. Dienas laikā temperatūra sasniedza +18 līdz +23 grādus, un bija daži īslaicīgi nokrišņi, bet tie nebija pietiekami spēcīgi, lai ievērojami ietekmētu svētku norisi.

◊ Bet šie Līgo svētki atnesīs sev līdzi anticiklonu. Par to lasiet tālāk! 

Latgales reģionā laikapstākļi bija mazliet neprognozējamāki. Dienas laikā temperatūra bija līdzīga pārējai valstij, taču pēcpusdienā un vakarā vietām bija spēcīgāki lietus nokrišņi un pat pērkona negaisi. Neskatoties uz to, svinētāji izmantoja brīžus starp nokrišņiem, lai baudītu tradicionālās Līgo svētku aktivitātes.

Lasi vēl: Aplaistu orhideju ar šo šķīdumu, un pat panīcis augs uzzied un dzen saknes uz visām pusēm. Piebarošana visam gadam

Nākamā nedēļa iesāksies ar lietainu laiku un vietām dzirdēsim pērkona dārdēšanu, bet tuvojoties svētkiem arī laiks krasi izmainīsies. Un lūk, ko sagaidīsim! Lasām tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment