Beidzot izskan prognoze uz Līgo svētkiem, kuri jau būs nākošnedēļ! Pastiprināsies anticiklons!

Nedēļas pirmajā pusē laikapstākļi būs mainīgi – saule mīsies ar mākoņiem. Pirmdien un otrdien daudzviet sagaidāmi īslaicīgi nokrišņi, un dažos reģionos būs novērojams pērkona negaiss ar stiprām lietusgāzēm. Vējš pārsvarā būs lēns, bet naktī uz otrdienu rietumu rajonos veidosies migla.

Trešdienas rītā valsts teritorijai pietuvosies jauna nokrišņu zona, kas nesīs lietu visā Latvijā, un vietām lietus būs ilgstošs. Šajās dienās gaisa temperatūra naktīs pazemināsies līdz +11…+18°, bet dienās termometra stabiņš pārsvarā rādīs +19…+24°. Dienvidaustrumu rajonos gaidāmas nedaudz augstākas temperatūras, savukārt piekrastē būs vēsāk.

Naktī uz ceturtdienu nokrišņu zona zaudēs savu ietekmi, un debesis sāks skaidroties. Darba nedēļas otrajā pusē biežāk spīdēs saule, un nokrišņi nav gaidāmi.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, kas piekrastē dažbrīd būs brāzmains. Naktīs gaisa temperatūra būs +11…+14°, bet dienās tā sasniegs +16…+22°.

 

Nedēļas nogalē un svētku dienās pastiprināsies anticiklona ietekme – saule starp mākoņiem spīdēs biežāk, un neliels lietus iespējams vien atsevišķās vietās.

Dominēs lēns līdz mērens rietumu vējš, un gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga kā nedēļas otrajā pusē, dienās sasniedzot +18…+24°. Līgo svētku laikā gaidāmi galvenokārt saulaini un silti laikapstākļi, kas radīs ideālus apstākļus svētku svinībām brīvā dabā.

Lasi vēl: 4 zodiaka zīmes, kuru pārstāvjiem ir vismaigākās dvēseles. Lūko, varbūt esi viņu vidū!

Prognozes par pirmssvētku un svētku dienām joprojām ir mainīgas, taču jaunākā informācija liecina, ka atmosfēras spiediens sāks pazemināties, kas dažviet izraisīs lietu un vēja pastiprināšanos.

Vietām brāzmas varētu sasniegt līdz pat 19 metriem sekundē. Naktīs gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga kā iepriekš, taču dienās gaiss varētu iesilt līdz +16…+23 grādiem. Reģiona tuvumā gaidāma aktīva ciklonu darbība, kas nozīmē, ka laika apstākļi var būt neprognozējami. Pat nelielas izmaiņas ciklonu trajektorijās varētu ietekmēt prognozi Līgo un Jāņu dienām, radot potenciālas izmaiņas laikapstākļos.

Pirmssvētku dienās būs jārēķinās ar mainīgiem apstākļiem – no saulainiem brīžiem līdz pēkšņām lietusgāzēm un stipram vējam. Plānojot aktivitātes brīvā dabā, iedzīvotājiem ieteicams būt gataviem gan uz saules aizsargkrēma lietošanu, gan uz aizsardzību pret vēju un lietu.

Svētku dienās laika apstākļi varētu radīt izaicinājumus, taču tie nebūs pietiekami, lai izjauktu svinības.

Ja cikloni patiešām mainīs savu trajektoriju, pastāv iespēja, ka Līgo un Jāņu dienās pieredzēsim gan saulainus periodus, gan arī lietainus un vējainus brīžus.

Šādos apstākļos svarīgi būs rūpīgi sekot līdzi jaunākajām laika ziņām, lai plānotu svētku aktivitātes atbilstoši aktuālajiem laikapstākļiem. Gaisa temperatūra naktīs saglabāsies mērena, nodrošinot komfortablu vidi vakara un nakts svinībām pie ugunskuriem, savukārt dienās temperatūra būs patīkama, ļaujot izbaudīt svētku tradīcijas pilnā apmērā.

 

Leave a Comment