Latvijas valsts augstākās amatpersonas vienojas par turpmāku atbalstu Ukrainai

 

Latvijas augstākās valsts amatpersonas ir vienisprātis par nepieciešamību turpināt sniegt politisku, militāru, ekonomisku un finansiālu atbalstu Ukrainai, informē Valsts prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris.

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs savā Jūrmalas rezidencē tikās ar Saeimas priekšsēdētāju Daigu Mieriņu, Ministru prezidenti Eviku Siliņu, ārlietu ministri Baibu Braže un Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci, lai pārrunātu aktuālos ārpolitikas jautājumus.

Ārpolitikas īstenošanā iesaistītās augstākās valsts amatpersonas pārrunāja pēdējo miera samitu Ukrainai, kas notika Šveicē, gatavošanos jūlijā Vašingtonā paredzētajam NATO samitam un aktuālos Eiropas Savienības dienaskārtības jautājumus. Amatpersonas vienojās par Latvijas prioritātēm gaidāmajam NATO samitam Vašingtonā.

Ārpolitikas īstenošanā iesaistīto Latvijas valsts augstāko amatpersonu tikšanās jeb tā dēvētais “lielais ārpolitikas piecinieks” ir tradicionāla Valsts prezidenta organizēta koordinācijas sanāksme, lai nodrošinātu vienotu un koordinētu ārpolitiku.

Leave a Comment