Zirņu pulveris palīdz pret vēdera kaitēm. Bet vispirms jāiztīra organisms!

Pēc tam var sākt lietot laktobakterīnu un bifidumbakterīnu (pa vienam 5 devas saturošam iepakojumam 3 reizes dienā pirms ēšanas). Ļoti ieteicams dzert bifidokefīru – arī tas satur kuņģim un zarnu traktam nepieciešamās baktērijas, kas palīdz atjaunot kuņģa-zarnu trakta mikrofloru.

Hroniska aizcietējuma gadījumā vērtīgas ir maltas kviešu klijas. Pirms lietošanas tās aplej ar karstu ūdeni, pusstundu nostādina, tad ūdeni nolej, bet uzbriedušo putriņu iejauc ēdienā: pirmajā nedēļā pa tējkarotei 3–4 reizes dienā, otrajā nedēļā – pa 2 tējkarotēm, trešajā un nākamajās nedēļās – pa 1–2 ēdamkarotēm 2–3 reizes dienā.

Cits vienkāršs līdzeklis pret aizcietējumu ir kafijas dzirnaviņās samalti žāvēti zirņi. Zirņu pulveri lieto pa tējkarotei (ar kaudzīti) 3 reizes dienā. Pēc nedēļas devu samazina līdz vienai tējkarotei dienā.

Zirņi ne tikai regulē gremošanu, bet, darbojoties kā absorbents, savāc sārņus no zarnu sieniņām. Sausuma sajūtu anālajā atverē, kas var rasties ilgstoša zirņu pulvera lietošanas dēļ, var novērst ar smiltsērkšķu eļļu.

Ja nepatīk eļļa, var sasmalcināt alvejas lapas, glāzi iegūtās masas pārliet ar glāzi šķidra medus, diennakti nostādināt, uzkarsēt ūdens peldē un izkāst. Jāatgādina, ka medu ieteicams karsēt tikai līdz 60 ºC temperatūrai. Maisījumu uzglabā ledusskapī tālāk no saldētavas un lieto pa ēdamkarotei katru rītu stundu pirms ēšanas.

Leave a Comment