Zinātnieki no Turcijas ir atklājuši postošās zemestrīces cēloni un brīdinājuši par spēcīgākiem zemestrīcēm

Zemestrīce Turcijā 6. februārī var būt tikai pirmā zīme, valsti var pārņemt spēcīgāki zemestrīces. Turcijas zinātnieki par to brīdināja.

 

Iemesls ir tāds, ka pēdējo desmit gadu laikā Turcijā ir izveidojušies vairāk nekā 100 jauni tektoniskie lūzumi, kas liecina par nopietniem procesiem, kas notiek pazemē. To apgalvoja pazīstamais turku zinātnieks profesors Šendžers Selals.

Lielākie seismiski notikumi Stambulas reģionā notiek aptuveni ik pēc 30 gadiem. Un šodienas zemestrīce varētu būt pirmā postošo seismisko vibrāciju sērijā, kopš pēdējā spēcīgā zemestrīce skāra Turciju 1999. gadā.

Saskaņā ar Gazi universitātes profesora Sameta Arslana teikto, attiecīgais Centrālās Antālijas reģions atrodas tieši lūzuma līnijas vidū. Tas katru gadu virzās uz rietumiem. Kad spriedze uzkrājas, tas izraisa virkni trīču.

Lasi vēl: Bijušais ieslodzītais naktī slepeni ielīda paralizētas sievietes mājā. No rīta viņas dēls bija pārsteigts par notikušo mājās

Atgādiniet, ka agri no rīta Turcijas dienvidos netālu no Gaziantepas pilsētas ar vairāk nekā 1 miljonu iedzīvotāju notika zemestrīce ar magnitūdu 7,8, epicentrs atradās 37 km attālumā no ciemata 10 km dziļumā. Precīzs katastrofas upuru skaits nav zināms, daudzi ir pazuduši bez vēsts.

Leave a Comment