Zinātnieki ir noskaidrojuši, kura asins grupa ērcēm ir vispievilcīgākā; uz jums metīsies virsū momentā!

Speciālisti sterilos apstākļos ielika trauciņos visu četru grupu asins pilienus un novēroja, par kuru variantu asinssūcēji izrādīs vislielāko interesi.

Izrādījās, ka visgaršīgākā ir otrā asins grupa, tās parazīti izvēlējās 36 % gadījumu. Ērces izrādīja mazāku aktivitāti attiecībā uz trešo grupu, to izvēlējās 15 %.

Cik daudz tu zini par šo seriālu? 

Cik liels seriāla ''Ugunsgrēks'' fans tu esi?

Cik daudz tu pārzini latviešu seriālu ''Ugunsgrēks''? Noskaidro savas zināšanas aizpildot šo testu! 

1 / 2

Kurā Latvijas pils viesnīcā tika filmēts seriāls? 

2 / 2

Kurā gadā sāka rādīt seriālu 'Ugunsgrēks'?

Your score is

The average score is 62%

0%

 

Eksperiments tika veikts vairāk nekā simts reizes. Zinātnieki turpinās pētīt šo parādību, lai labāk izzinātu parazītu preferences un tādējādi brīdinātu iedzīvotājus.

Lai pasargātu sevi no šiem kukaiņiem, pietiek ar pāris pilieniem ēterisko eļļu. Ēterisko eļļu lietošana ir viens no efektīvākajiem veidiem, kā kontrolēt ērces. Tās ap cilvēku rada aromātu, kas atbaida šos kukaiņus.

Cilvēkiem ar A grupas asinsgrupu ir ieteicams rūpīgi apģērbties, lai pasargātos no ērcēm, kas var pārnēsāt Laimas sl**ību. Īpaši pievilcīgas ērcēm ir cilvēki ar A asinsgrupu, bet tiem, kam ir B grupas asinis, šķiet, ir dabīgs aizsardzības mehānisms, kas attur ērces.

Lasi vēl: Sals, sniegs un vētra: kādi laikapstākļi būs gaidāmi jau šonedēļ un nākamnedēļ?

Vai tu zināji šo? 

Ērces nepatīk daudzas smakas, tostarp:

Ēteriskie eļļas: Dažas ēteriskās eļļas, piemēram, citrona, eikalipta, lavandas vai piparmētru eļļas, var būt efektīvas ērču atbaidīšanai.

Ķiploki un sīpoli: Spēcīgi aromātiskie produkti, piemēram, ķiploki un sīpoli, var būt nepatīkami ērcēm un palīdzēt tās atvairīt.

Ciedru eļļa: Ciedru eļļa ir zināma kā efektīvs līdzeklis ērču atbaidīšanai, jo tā satur vielas, kas ir nepatīkamas ērcēm.

Vinegretes smarža: Augu infūzijas, kas satur etiķi un citronu, var izdalīt nepatīkamu smaržu, kas palīdz atbaidīt ērces.

Neem eļļa: Neem eļļa ir dabiska eļļa, kas izspiesta no neem koka sēklām un ir pazīstama ar savām pretķēlu un insekticīdām īpašībām, kas var palīdzēt atbaidīt ērces.

Kedaras eļļa: Kedaras eļļa, kas iegūta no kedra koka, var būt arī efektīva ērču atbaidīšanai, jo tā satur smaku, kas nepatīk ērcēm.

Izmantojot šīs smakas, var uzlabot savu aizsardzību pret ērcēm, bet ir svarīgi atcerēties, ka dažādi līdzekļi var būt efektīvi dažādiem cilvēkiem un situācijām.

 

 

Leave a Comment