Zupa ar nūdelēm, pirmo reizi izmēģināju kafejnīcā, tagad gatavoju pati (iznāk lēti un vienkārši)

PAGATAVOŠANA:

Vispirms novārīsim vistu. Katlā liekam 600 gramus vistas gaļas. Piepildiet ar ūdeni kastroli ar tilpumu 3,6 litri. Man ir veikalā pirkta vista, tāpēc pirmo ūdeni noleju, jo ūdens vārās un vārās 2-3 minūtes.

Tagad izņemu gaļu, nomazgāju, lieku katliņā un apleju ar karstu ūdeni. Tagad pievienoju sāli, lauru lapu un sīpolu. Vāra uz lēnas uguns, līdz gatavs. Tas aizņem 35-40 minūtes laika.

Sāksim gatavot mīklu nūdelēm. Mīklu gatavoju 2 porcijām. Ja vajag tikai zupai, tad der ar 1 olu. Bļodā iesit 2 olas, pievieno 2 tējk. augu eļļu, samaisa un pievieno izsijātus miltus.

Sāli mīklai nelieku, jo tas padara mīklu raupjāku un ūdeni arī nepievienoju, jo ar ūdeni nūdeles uzbriest gatavajā zupā. Mīcam stingru mīklu, vajag 200 gramus miltu. Mīklu liekam maisiņā uz 20-30 minūtēm, lai mīkla atpūšas un kļūst elastīga.

Mīklu sadalu 2 daļās, ņemu vienu daļu un izrullēju plānu kārtiņu, lai būtu redzams galds. Jūs varat atstāt to nožūt uz galda, bet tas nav nepieciešams.

Kārtu sagriežam daļās pēc Jūsu vēlmes, viss atkarīgs cik garas nūdeles vēlaties iegūt, es sadalu 2 daļās, ērtības labad lieku vairākās daļās. Un sagriež strēmelītēs. Nūdeles ir gatavas.

Kā jau teicu, zupai vajag tikai pusi no nūdelēm. Sīpolu sagriež kubiņos. Noņemiet mizu no svaiga tomāta. Es tā daru. Minūti tomātu aplej verdošu ūdeni, tad izņem un pārlej ar aukstu ūdeni. Tagad es veicu griezumus un mizu novelku. Tomātu sagrieziet 4 daļās vai kā vēlaties.

Pannā ielej nedaudz augu eļļas, apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs, pievieno tomātus un apcep pāris minūtes. Tad visu noņemam no uguns.

Gatavo vistu izņemam no pannas un ieliekam nūdeles buljonā.

Vāra līdz gatavībai apmēram 5 minūtes. Atdala gaļu no kauliem un pievieno zupai, un pievieno apcepto masu. Pagatavojiet vēl pāris minūtes.

Pagaršo, vai nav nepieciešams sāls, pievieno, ja nepieciešams. Pievieno melnos piparus, zaļumus, uzvāra un noņem no uguns. Zupa gatava.

Leave a Comment