Wizz Air paziņo, ka turpina paplašināšanos Itālijā

Rīgā, 2022.gada 23.septembrī. Eiropas visstraujāk augošā un visilgtspējīgākā lidsabiedrība Wizz Air informē par turpmāku bāzu paplašināšanu Itālijā, kas to padara par trešo lielāko lidsabiedrību valstī. Wizz Air izvieto trīs Airbus lidmašīnas A321neo bāzēs Romas Fjumičīno un Milānas Malpensas lidostā: divas Romā un vienu Milānā.

Šo lidmašīnu izvietošana ļauj uzsākt lidojumus 12 jaunos maršrutos, kā arī palielināt reisu biežumu piecos maršrutos no Romas Fjumičīno lidostas un trijos maršrutos no Milānas Malpensas lidostas. Lidojumi jaunajos maršrutos sāksies 2022.gada oktobrī, un biļetes jau var nopirkt vietnē wizzair.com vai lidsabiedrības mobilajā lietotnē.

Kopā ar divām papildus izvietotajām lidmašīnām Wizz Air bāzē Romas Fjumičīno lidostā tagad būs septiņas lidmašīnas. Pēc pārvietošanas lidojumi no šīs bāzes notiks 65 maršrutos, tostarp septiņos jaunos maršrutos no Itālijas galvaspilsētas. Tagad pasažieri varēs lidot uz Barselonu, Gēteborgu, Malagu, Parīzes Orlī lidostu, Portu, Sevilju un Valensiju. Turklāt papildu lidmašīnas ļauj Wizz Air palielināt reisu biežumu uz Eindhovenu, Hurgadu, Parīzes Orlī lidostu, Telavivu un Erevānu.

Līdz ar papildu lidmašīnas saņemšanu Milānas Malpensas bāzē būs sešas lidmašīnas. Tas ļauj Wizz Air no 2022.gada oktobra ieviest piecus jaunus maršrutus uz Kārdifu, Džidu, Marsāalamu, Rijādu un Erevānu. Turklāt Wizz Air var palielināt reisu biežumu uz Telavivu, Katāniju un Atēnām. Tādējādi pēc paplašināšanās lidsabiedrība no Milānas Malpensas lidostas veiks lidojumus uz 43 galamērķiem.

“Ar prieku paplašinām darbību Itālijā, kļūstot par valsts trešo lielāko lidsabiedrību un apliecinot centienus palielināt klātbūtni tirgū. Šo trīs papildu lidmašīnu izvietošana Romas Fjumičīno un Milānas Malpensas lidostā ļauj vēl vairāk nostiprināt mūsu piedāvājumu vietējā tirgū, sniedzot klientiem iespēju ceļot uz 12 jauniem galamērķiem no Romas un Milānas,” komentē Wizz Air prezidents Roberts Kerijs.

Lai gan Wizz Air nemitīgi velta uzmanību lētu un daudzveidīgu maršrutu nodrošināšanai klientiem visā tīklā, lidsabiedrība ir pieņēmusi grūto lēmumu slēgt bāzi Palermo lidostā. No 2022.gada 3.novembra lidmašīnas, kas pašlaik tur atrodas, tiks pārvietotas, lai atbalstītu paplašināšanos Romā un Milānā.

Lidsabiedrība turpinās veikt lidojumus uz Palermo lidostu, katru dienu izpildot reisus starp Milānas Malpensas un Venēcijas Marko Polo lidostu un Palermo, lai arī turpmāk nodrošinātu pastāvīgo iekšzemes klientu apkalpošanu. Lidojumi starp Palermo, Turīnu un Boloņu vairs nenotiks, taču tie veido tikai 4% no Wizz Air iekšzemes saraksta Itālijā. Wizz Air turpinās veikt vairāk nekā 220 iekšzemes reisu nedēļā un veiks vairāk lidojumu no Turīnas un Boloņas uz bāzi Katānijas Fontanarosas lidostā, kur lidsabiedrībai Wizz Air ir izvietotas trīs lidmašīnas.

Par Wizz Air

Eiropas visstraujāk augošā zemizmaksu lidsabiedrība Wizz Air ekspluatē 160 Airbus lidmašīnu A320 un A321 avioparku. Aizrautīgu aviācijas speciālistu kolektīvs nodrošina izcilu apkalpošanu un ļoti zemas biļešu cenas, padarot Wizz Air par 27.1 miljonu pasažieru izvēli finanšu gadā, kas beidzās 2022.gada 31.martā. Wizz Air akcijas tiek kotētas Londonas fondu biržā ar kodu WIZZ. Pasaules vienīgā lidsabiedrību drošuma un piedāvājumu novērtēšanas aģentūra airlineratings.com nesen ir nosaukusi uzņēmumu par vienu no desmit visdrošākajām lidsabiedrībām pasaulē, ATW to ir atzinis par 2020.gada lidsabiedrību, kas ir visaugstākais pagodinājums, ko var saņemt lidsabiedrība vai privātpersona, atzīstot personas un organizācijas, kas izcēlušās ar izcilu sniegumu, inovācijām un izciliem pakalpojumiem.

Leave a Comment