“Weekend Festival” vairs nenotiks Pērnavā

Elektroniskās mūzikas festivāla “Weekend Festival Baltic” rīkotāji apsver iespēju izraudzīties jaunu norises vietu šim iecienītajam pasākumam, kas jau četrus gadus pulcinājis Igaunijas vasaras galvaspilsētā Pērnavā desmitiem tūkstošiem cilvēku, vēsta reģionālais laikraksts “Parnu Postimees”.

Jaunā festivāla norises vieta nav zināma, bet rīkotāji plāno palikt Igaunijā, norāda avīze.

Kā atzinis Pērnavas vicemērs Rainers Āviks, pilsētas vadība par šiem plāniem zinājusi jau labu laiku.

“Nav tā, ka mēs tādu informāciju uzzinātu no avīzēm. Ilgu laiku esam pie šā pasākuma strādājuši kopīgi, dalījušies visos priekos un bēdās,” viņš stāstījis.

Āviks norādījis, ka Pērnava meklēs iespējas piesaistīt jaunu lielu vasaras pasākumu, kas atbilstu pilsētas profilam, bet atzinis, ka nebūs viegli “atkārtot notikumu, uz kuru sabrauc desmitiem tūkstoši cilvēku”.

Vicemērs nav devis noteiktu atbildi uz jautājumu, vai un kā Pērnavas vadība centusies pārliecināt festivāla rīkotājus palikt. “Runas par to, vai šis festivāls Pērnavā nebūs pēdējais, ir bijušas katru gadu, un katru gadu tiek strādāts, lai nodrošinātu, ka notiek pasākumi, kas piesaista pilsētai vairāk cilvēku. Šis darbs norisinās nepārtraukti,” viņš piebildis.

“Lai nu kā, Pērnava ir gatava uzņemt citu pasākumu rīkotājus,” norādījis Āviks. “Ja kādam ir kāda laba ideja, kas varētu nākt par labu mūsu pilsētai, mēs to, protams, pieņemsim.”

Kā raksta avīze, par iespēju mainīt “Weekend Festival” norises vietu organizatori sprieduši jau pērn un līdz pat novembra vidum domāts, ka tas varētu notikt Tallinā.

Jau bijusi izraudzīta viena no galvaspilsētas Ziemeļu rajona piedāvātajām vietām Stromi pludmalē un sākts domāt par iekārtojumu un loģistiku, bet tad rajona vadība paziņojusi, ka festivāls Tallinā nenotiks.

Kā norādījis Ziemeļu rajona vadītājs Raimonds Kaljulaids, rajona vadība pēc nopietnām diskusijām un izvērtēšanas atzinusi, ka šāds pasākums Stromi pludmalei nav piemērots. Pēc viņa teiktā, rīkot vairāku dienu festivālu tieši līdzās dzīvojamajam rajonam nav prātīga ideja, jo šāds pasākums radītu gan nopietnas apsaimniekošanas problēmas, gan liegtu cilvēkiem izmantot pludmali, kā ierasts.

Pērnavā starp pilsētas vadību un rīkotājiem līdz šim pastāvējusi laba sadarbība, un “Weekend Festival” pilsētai kalpojis par labu reklāmu, lai gan daļa pērnaviešu kritiski izteikušies par to, ka pilsētas zeme festivāla organizatoru rīcībā nodota par brīvu, savukārt rīkotāji minējuši piemērus, ka citur Eiropā vietējās pašvaldības piemaksā, lai to teritorijā notiktu mūzikas festivāli.

Pērnavas vicemērs uzskata, ka pilsētas ieguvumi no festivāla bijuši lielāki par zaudējumiem.

“Pilnīgi noteikti ir cilvēki, kas nepriecājas par tāda mēroga pasākumu, bet tas nesis Pērnavai labu starptautisku atpazīstamību,” viņš piebildis. “Igaunijas jauniešiem tas neapšaubāmi ir pats svarīgākais notikums. Vai šāds pasākums un mūzika patīk – tā savukārt ir gaumes lieta.”

Leave a Comment