VUGD izplata paziņojumu visiem iedzīvotājiem! Daudzas mājas tiks apsekotas

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) vēlas uzsvērt, ka ir svarīgi pirms apkures sezonas sākuma skursteņus attīrīt no sodrējiem.

Šis svarīgais apkopes uzdevums ne tikai uzlabo apkures sistēmu efektivitāti, bet arī kalpo kā būtisks piesardzības pasākums pret katastrofāliem ugunsgrēkiem.

Pēc VUGD apkopotajiem datiem, satraucoši ir fakts, ka ik gadu vairāk nekā 500 māju Latvijā izceļas skursteņu ugunsgrēki, kas rodas no sodrēju uzkrāšanās, kas izraisa ievērojamus postījumus.

Lasi arī: Mežāzis nedomā par atpūtu, bet Strēlniekam “spīd” izklaides; Pāvela Globas dienas horoskops 19. septebrim

Lasi arī: Pētījumā tika noskaidrots, kādas lietas darīt kopā ar vīru pirms gulētiešanas, lai nodrošinātu, ka mājās valda laime

 

Ja gāzes apkures iekārta nav bijusi ekspluatācijā ilgāk par sešiem mēnešiem, obligāti jāveic dūmgāzu novadīšanas sistēmas un ventilācijas vadu pārbaude.

Lūk, viņu vēstījums:

Sirsnīgi aicinām iedzīvotājus cītīgi un operatīvi ievērot drošības pasākumus, jo īpaši rūpīgi novācot sodrējus no ēku skursteņiem un veicot būtiskus apkures ierīču apkopi.

Apdomīga rīcība ar apkures iekārtām ievērojami palielinās siltuma emisiju.

Mēs vēlamies atkārtot, ka lielākā daļa ar ugunsgrēku saistīto nāves gadījumu notiek nevis tiešu apdegumu dēļ, bet gan dūmu ieelpošanas rezultātā, ko bieži vien izraisa izpratnes trūkums par ugunsgrēku.

Lasīt vēl: Ģeniāls pīrāgs ar āboliem, smeķīgāks par kūkām. Īsts rudens sezonas hits!

Tāpēc ir obligāti savās dzīvesvietās nekavējoties jāuzstāda dūmu detektori, lai atklātu ugunsgrēka gadījumus.

Arī interesanti: 73 gadu vecumā vecmāmiņa pārmācija noziedznieku – viņš vēl ilgi nevarēja atgūties

Leave a Comment