VSAA sāks izmaksāt pabalstus/kompensācijas par energoresursu cenu pieaugumu

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) novembrī sāk izmaksāt valsts pabalstu 30, 20 vai 10 eiro apmērā pensiju, atlīdzības un valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta (VSNP) saņēmējiem, lai kompensētu valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta palielinājumu. energoresursu un saistīto pakalpojumu cenas.

No 2022. gada 1. novembra līdz 2023. gada 31. maijam VSAA valsts pabalstu un ikmēneša dienestu maksās kopā. Ikmēneša pabalsta apmērs valsts palīdzībai ir atkarīgs no pamatpakalpojuma apmēra.

Ja pensija, kompensācija vai VSNP nepārsniedz 300 eiro mēnesī, tad sešus mēnešus VSAA maksās 30 eiro, ja pensijas, atlīdzības vai VSNP apmērs ir robežās no 301 eiro līdz 509 eiro mēnesī – 20 eiro, savukārt, ja tas ir robežās no 510 līdz 603 eiro mēnesī – valsts atbalsts būs 10 eiro.

Tiesības uz valsts pabalstu 30 € mēnesī neatkarīgi no sniegtā pakalpojuma apmēra ir no 2022.gada 1.novembra līdz 2023.gada 31.maijam Latvijā dzīvojošajiem, kuri saņem piemaksu pie ģimenes valsts pabalsta par bērnu ar invaliditāte.

Personas, kurām Latvijā piešķirts bēgļa vai alternatīvais statuss un kurām nav izmaksāts tāds valsts pabalsts kā pensija, VSPN, kompensācija vai piemaksa pie ģimenes valsts pabalsta par bērnu ar invaliditāti, saņems 30 eiro mēnesī.

Leave a Comment