VSAA atklāj kādu summa tiek ieskaitīta Latvijas lielākās pensijas saņēmējam

Šobrīd Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) sniegtie dati, kas apkopoti 2023. gada decembrī, atklāj, ka lielākā vecuma pensija, kas tiek piešķirta vienam no Latvijas pensionāriem, sasniedz augstu summu – tā ir 43 000 eiro mēnesī.

Šis informācijas elements rada iespēju analizēt un izprast aktuālos pensiju saņēmēju apstākļus valstī, sniedzot skaidrību par to, cik plašs diapazons ir attiecībā uz piešķirtajiem vecuma pensijas apmēriem. Šāda informācija ir nozīmīga ne tikai sabiedrības interešu un pārredzamības ziņā, bet arī var kalpot kā pamats diskusijām par sociālās nodrošināšanas sistēmas efektivitāti un taisnīgumu attiecībā uz pensiju izmaksām valsts līmenī.

Saskaņā ar “Latvijas Avīzes” publicētajiem datiem, nākamie četri pensionāri, kas ietilpst lielāko pensiju pieciniekā, var gaidīt pensiju apjomus, kas svārstās no 8 līdz 10 tūkstošiem eiro mēnesī. Šī informācija sniedz skaidrību par plašo diapazonu attiecībā uz piešķirtajiem vecuma pensijas apmēriem valstī.

Pensiju apmēru palielinājumu, kas ļauj sasniegt augstus mēneša ienākumus, daļēji var izskaidrot ar to, ka konkrētie indivīdi ilgstoši veikuši ievērojamus ieguldījumus sociālajā sistēmā, regulāri iemaksājot ievērojamas summas no savām augstajām ienākumu gūšanas darbībām.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Gribam noskaidrot tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavs laiks būs ierobežots - tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 60%

0%

Baiba Felsberga, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras pensiju metodiskās vadības nodaļas vecākā eksperte, skaidro, ka vairāki gadu desmiti tika veltīti iemaksu veikšanai bez iemaksu griestu noteikšanas, atspoguļojot to, ka šie pensionāri bija iesaistīti šajā praksē ne vienu vai pāris gadus, bet gan ilgāku laika posmu. Šī vēsture sniedz iedziļinātu skatījumu gan uz pašu pensionāru stāvokli, gan uz sociālās nodrošināšanas sistēmas izmaiņām laika gaitā.

Lasi arī : Jau Martā tiks sāktas papildu naudas izmaksas Latvijas iedzīvotājiem, kuri pieder šai kategorijai…

Neraugoties uz dažiem augstākajiem pensionāru ienākumiem, kas sasniedz 43 000 eiro mēnesī, būtiskākā daļa Latvijas iedzīvotāju joprojām saņem pārsvarā vidējas vecuma pensijas apmērā, kas svārstās no 500 līdz 600 eiro mēnesī.\ Šī informācija skaidro, ka valsts saskaras ar sociālās nevienlīdzības un nabadzības problēmām, kas ir būtisks izaicinājums un jārisina.

Lūk ko par šo situāciju raksta cilvēki internetā:

“Man nesatrauc , neinteresē kurš tas ir varētu atmest drusciņu man!”

“Varbūt kļūdos, bet nojausma varētu būt, kurš ir šis pensionārs…sabiedrībā ļoti pazīstams cilvēks…malacis, citiem būtu jāņem par piemēru..”

“Bet ko tā šis tādu darīja ? Ja citi smagā darbā strādādami tikai mazumiņu nopelnīja un veselība beigta . Gan jau šmauca tautu , jo godīgā darbā Latvijā lielu pensiju nopelnīt nevar … ”

“Tagad līdzīgu lietu var dabūt gatavu ar pensiju trešo līmeni – ja pelni daudz, maksā tik iekšā.
Gadā var ceturtdaļu no iemaksātā dabūt atpakaļ, ja vajadzība.
Un beigās 55 gadu vecumā tev to pensiju izmaksā.
Iemaksājot 450 katru mēnesi pēdejos gadus, es redzu, ka man uz 55 gadu jubileju būs pieejami aptuveni 300 000€ (pielāgojot inflācijai nākotnē tas cipars būs lielāks).?
“Smuki jau izskatās , bet kur lai nopelna ar mūsu lielajiem rēķiniem un un ja esi invalīds , savu dzīves daļu atdevis smagām darbam , samaksā rēķinus , nopērc zāles , bet vai maizītei paliek no tās nieka pensijas …. Un tādu grūtdieņu ir daudz . Ar godīgu darbu nevar nopelnīt”
“Kā strādā, tā saņem.. Es to statistiku neatceros, bet 500€ bija jau labi. Un nemaz tik liels % nebija. Ap 300€ to gan bija padaudz. Es gan nesaprotu kā cilvēks kaut ar 500€ var izdzīvot? Un arī rodas jautājums, kas tā par dzīvi? Visu mūžu novergojis un jēga nekāda. Beigās par miskastēm jārakņājas.”

Leave a Comment