Voika Jordānijas vēstniekam: ciešs parlamentārais dialogs – stūrakmens plašākai sadarbībai

“Esam lepni par veiksmīgo sadarbību ar Jordāniju un ceram stiprināt dialogu parlamentārā līmenī, jo ciešs parlamentārais dialogs ir stūrakmens plašākai sadarbībai arī citās jomās,” sacīja Saeimas sekretāra biedre Inese Voika piektdien, 16.septembrī, tiekoties ar Jordānijas Hāšemītu Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Daifallāhu Alī Daifallāhu Alfājezu (Daifallah Ali Daifallah Alfayez).

Vēstnieks parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Vēstnieks uzsvēra, ka Latvija un Jordānija ir līdzīgi domājošas valstis, kas tic starptautiskajai kārtībai, un mūsu valstīm ir būtiski sadarboties, tostarp attīstot kontaktus informācijas tehnoloģiju jomā, tūrismā un ekonomikā. I.Voika īpaši izcēla Latvijas īstenoto valsts pārvaldes digitalizāciju, kā arī inovatīvos risinājumus liela apjoma tulkojumu veikšanā.

Spriežot par aktuālo ģeopolitisko situāciju un Krievijas īstenoto karu Ukrainā, Saeimas sekretāra biedre atzīmēja, ka Jordānija, kura jau ilgstoši uzņem bēgļus no konfliktu skartām teritorijām un risina ar to saistītos izaicinājumus, ir piemērs citām valstīm. “Jordānija ir pamanāma valsts starptautiskajā arēnā. Stipras valstis vienmēr cenšas problēmu pārvērst risinājumā, un tas ir iedvesmojošs vēstījums,” sacīja I.Voika.

Saeimas sekretāra biedre atzinīgi vērtēja to, ka Jordānijas parlamentā ir izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Latvijas parlamentu, un pauda cerību, ka līdz ar jauno Saeimas sasaukumu arī Latvijas parlamentārieši izveidos sadarbības platformu ar Jordāniju, lai stiprinātu valstu parlamentāro dialogu.

Jordānijas vēstnieks rezidē Hāgā, Nīderlandē.

Leave a Comment