Visu atlikušo nedēļu visā Latvijā ir izsludināts dzeltenais brīdinājums! Iedzīvotājiem jāpiesargās

Šīs nedēļas nogalē un nākamnedēļ termometra stabiņš Latvijā pakāpsies vēl nedaudz augstāk, prognozē sinoptiķi.

Maija pēdējā sestdiena un svētdiena būs pārsvarā saulaina, vietām veidosies gubu mākoņi, kas atnesīs īslaicīgu lietu. Dažās vietās iespējamas intensīvas pērkona lietusgāzes ar krusu, īpaši Kurzemē. Vējš būs pārsvarā lēns, neradot būtiskus traucējumus.

Minimālā gaisa temperatūra saullēktā, līdzīgi kā iepriekšējās dienās, būs robežās no +9 līdz +17 grādiem.

Pēcpusdienās gaiss sakarsīs līdz +25..+29 grādiem, ar dažiem grādiem zemāku temperatūru vietām piekrastē, kur vēja ietekme būs spēcīgāka. Sinoptiķi norāda, ka līdzīgs laikapstākļu scenārijs saglabāsies arī nākamnedēļ, ar tendenci gaisa temperatūrai vēl nedaudz pieaugt.

kur ūdens apmaiņa ar jūras dziļākajiem slāņiem norit lēnāk.
ChatGPT
No šodienas līdz 31. maijam visā Latvijā ir spēkā dzeltenais brīdinājums par lielu karstumu, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Brīdinājumā norādīts, ka Latvijā ir sācies pirmais šīs sezonas karstuma vilnis. Jau šīs pēcpusdienas laikā lielākajā daļā teritorijas gaidāms stiprs karstums, ar gaisa temperatūru paaugstinoties līdz 27-29 grādiem. Šis stiprais karstums saglabāsies līdz pat maija beigām.

Iepriekšējās dienās arī bija karstas, piemēram, ceturtdien Ventspilī gaisa temperatūra sasniedza 29,2 grādus, citviet valstī temperatūra bija 24-28 grādi, bet Rīgas līča piekrastē Kurzemē saglabājās vēsāks, Kolkā maksimālā temperatūra bija tikai 19,1 grāds.

Brīvdienu pēcpusdienās gaisa temperatūra sasniegs 23-28 grādus, nedaudz vēsāks būs Rīgas līča piekrastē Kurzemē, kur temperatūra būs ap 20 grādiem. Minimālā gaisa temperatūra naktīs būs 12-17 grādi. Arī brīvdienās vietām veidosies lokālas lietusgāzes un negaisa mākoņi, ar lielāku negaisa iespējamību Kurzemē un Zemgalē.

Nākamnedēļ būtisku izmaiņu laikapstākļos nebūs. Temperatūras režīms saglabāsies nemainīgs, dienas lielākoties būs saulainas, bet vietām veidosies negaisa mākoņi. Lielākajā daļā Latvijas turpināsies un pastiprināsies sausums.

Ūdens temperatūra lielākajās upēs un ezeros ir 15-20 grādu robežās, bet Zemgales upēs vietām līdz 22 grādiem. Baltijas jūras un Rīgas līča piekrastē ūdens daudzviet ir auksts, piemēram, Rojā un Limbažu novada Skultē piektdienas rītā ūdens temperatūra bija tikai 8-9 grādi.

Lasi vēl: Aizsaulē devusies teātra un kino zvaigzne, kura visu savu dzīvi veltīja skatuvei un ģimenei

Citviet piekrastē ūdens temperatūra ir pārsvarā 10-14 grādi, un tikai atsevišķās pludmalēs tā sasniedz 15-18 grādus. Siltāks ūdens ir seklās un sēkļainās pludmalēs, kur ūdens apmaiņa ar jūras dziļākajiem slāņiem notiek lēnāk.

Leave a Comment