“Vīratēvs izmeta vedeklu ar bērnu, ārā aukstumā!”; Cilvēki drīz vien visi nodrebēja, uzzinot, kāds bumerangs aizlidojis pie pāridarītāja

Diemžēl Sveta nepievērsa uzmanību Oļega stāstiem par viņa tēvu. Principā meitenei tas bija vienalga, jo dzīve viņu gaidīja blakus mīļotajam.

 

Sveta ticēja: Oļegs neļaus nevienam viņu aizvainot! Viņu nemaz nesatrauca fakts, ka viņi dzīvos zem viena jumta ar vīra vecākiem.

Viņas izvēlētais ir gādīgs, un kopā ar viņu meitene jutās pilnīgi laimīga!
Oļega ģimene bija liela. Tēvam bija četri dēli, un viņš ar viņiem ļoti lepojās. Turklāt vīrietim šķitis, ka nākamajās paaudzēs nevajadzētu piedzimt meitām, par ko viņš brīdināja jaunlaulātos kāzās. Oļegs bija jaunākais no Pāvela Ivanoviča.

 

Abi vecākie dēli jau dāvājuši tēvam mazbērnus, trešais dēls pameta mājas 18 gadu vecumā, nevēloties klausīties tēva bezgalīgās pretenzijas.
Reiz ģimenes vakariņās viņi sāka runāt par bērniem. Pāvels Ivanovičs sacīja, ka viņš ar nepacietību gaida savu mazdēlu, nevis mazmeitu, un viņš pats viņu audzinās. Vecais vīrietis sūdzējās, ka vecākie dēli dzīvo atsevišķi, tāpēc viņš nevar auklēt viņu zēnus.
Pāvela Ivanoviča lielajā mājā ikvienam bija pienākums neapšaubāmi uzklausīt viņa viedokli. Tikai trešais dēls Jaša nepaklausīja tēvam, aizbēgot no viņa.

 

Vakarā jaunā sieva nolēma aprunāties ar Oļegu:
– Es nesaprotu, kāda starpība, kurš piedzims? Meitene vai puisis. Man jebkura dzimuma bērns ir skaists!
“Es sekoju sava tēva viedoklim,” viņai teica vīrs. – Mūsu līnijā visas sievas dzemdē tikai dēlus, un tev arī jādzemdē man puika!

Sveta bija pārsteigta par savu saderināto, kuru viņa uzskatīja par diezgan izglītotu, līdzīgo lēnprātību. Meitene vērsās pēc padoma pie vīramātes. Kā viņa tiek galā ar šiem aizspriedumiem?

Marija Grigorjevna savai vedeklai sacīja, ka viņa pati agrāk nepiekrita vīra viedoklim. Kad piedzima trešais dēls Jaša, sieviete beidzot atbrīvojās no bailēm par bērna dzimumu.

Lasi vēl: “Teātra dzīvē kārtējais bēdīgais notikums!”; Mūžībā devies bijušais teātra direktors

“Neuztraucies tik ļoti, Sveta. Visām mūsu vedeklām piedzima dēli, un tu dzemdēsi puiku, – vīramāte mierināja vedeklu.
Un Svetlana neuztraucās. Gadu vēlāk viņa palika stāvoklī. Viņa negāja noskaidrot gaidāmā mazuļa dzimumu. Jebkurā gadījumā zēns piedzims, velti neuztraucieties.

Turpini lasīt, kas traks notika tālāk, nākošajā lapā

Leave a Comment