Viņa nebūt nebija skaistuma ideāls: kā patiesībā izskatījās Ēģiptes valdniece Kleopatra? Jūs neticēsiet!

Vēsturnieki joprojām lauž šķēpus par to, kā izskatījās Kleoparta, hellenistiskās Ēģiptes pēdējā valdniece no Maķedonijas Ptolemaja dinastijas.

Kleopatras dzīve un darbība tiek apspriesta arī mūsdienās. Visbiežāk strīdus izraisa viņas izskats, jo daži viņu dēvē par neticamu skaistuli, savukārt citi avoti apgalvo, ka viņai neesot bijis pievilcīgs izskats, bet vīriešus viņa apbūrusi ar savu harizmu.

Kā izskatījās Kleopatra

1. Britu muzeja vēsturnieku dati:

Saskaņā ar britu avotiem, ķēninienei bija tumša āda un asimetriski sejas vaibsti. Tātad – viņai bija diezgan liels deguns, plānas lūpas un ass zods.

Kleopatrai bija neliels liekais svars tāpat kā viņas senčiem – lielākā daļa Maķedonijas Ptolemaja dinastijas pārstāvju bija apaļīgi un ar raupjiem sejas vaibstiem.

2. Kembridžas ēģiptoloģes Sallijas Annas Eštonas pētījums

Šī zinātniece veica milzīgu vēstures avotu izpēti un izveidoja Kleopatras tēla rekonstrukciju. Viņasprāt, Ēģiptes valdnieces izskats bija ļoti tālu no tā, kā viņa mūsdienās tiek attēlota filmās un vēstures grāmatās.

Lasi vēl: Vēl nelasīts horoskops: Ekstrasenss atklāj, kurām zodiaka zīmēm šajā gadā eņģeļi pienesīs veiksmi uz paplātes

Grieķu vēsturnieka Plutarha versija

Vienā no saviem darbiem viņš rakstīja:

“Runā, ka Kleopatras ārējais skaistums nepavisam nebija tik satriecošs. Tomēr viņa runāja ar neatvairāmu aizrautību. No vienas puses, viņas izskats apvienojumā ar runas dāvanām, un, no otras puses, viņas raksturs, kas neizskaidrojamā veidā izpaudās viņas darbībās, augstākajā mērā iekaroja apkārtējo sirdis. Viņas balss vienmēr skanēja maigi.”

 

Un lūk, kā viņa izskatījās – skatīt lasot tālāk

Leave a Comment