VID paziņojuši- cik ilgā laikā iedzīvotājiem tiks pārskaitīta viņu gada ienākumu deklarācijas nauda

No 1. marta iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātāji var iesniegt gada ienākumu deklarāciju, lai par attaisnotajiem izdevumiem no valsts atgūtu pārmaksātos nodokļus. Brīvprātīgo deklarāciju par 2022. gadu var iesniegt 3 gadu laikā.

 

Deklarācija līdz 1.jūnijam jāiesniedz tiem, kuri guvuši ienākumus no saimnieciskās darbības, kā arī iedzīvotājiem, kuriem nodoklis nav piemērots pilnā apmērā. Ja personas kopējie ienākumi, ka tiek piemērota progresīvā IIN likme 2022. gadā pārsniedz 78 100 eiro, deklarācija jāiesniedz no 1. aprīļa līdz 1. jūlijam.

 

Lasi vēl: VID nāk klajā ar informāciju, kura attiecas uz tiem, kuriem deklarācija pārsniedz 600 EURO!

 

– Ja gada laikā izglītībai vai ārstniecības izdevumiem iztērējat vairāk nekā 600 eiro, summa virs 600 eiro  automātiski tiek pārcelta uz nākamo 3 gadu deklarācijām.

– Šogad pirmo reizi iedzīvotājiem, kuri deklarācijai pievieno medicīnisko pakalpojumu apmaksas dokumentus, jānorāda, vai konkrētajā gadā bijis veselības apdrošināšanas līgums, veselības apdrošināšanas pakalpojumu sniedzēja nosaukums un apdrošināšanas stāža. Šādi rīkojoties, viņi var nodrošināt, ka saņem atbilstošu medicīnisko izdevumu atlīdzību.

– Saimnieciskās darbības veicējam, iesniedzot savu obligāto GID, vienlaikus jāaizpilda arī deklarācijas pielikumi par attaisnotajiem izdevumiem.

 

– Iedzīvotāju ienākuma nodokļu (IIN) pārmaksu, Valsts darba inspekcijai (VID) ir jāatmaksā 3 mēnešu laikā, taču, ja gada ienākumu deklarācija (GID) būs aizpildīta pareizi, tad parasti pārmaksāto nodokļu summu jūsu kontā ieskaitīs ātrāk.

COMMENTS

  • <cite class="fn">FULL NAME</cite>

    Un kāda bija jēga no raksta? Tāpat neko jaunu neuzzināju..

  • <cite class="fn">Evija</cite>

    VID tagad skaitās darba inspekcija hahahha

  • <cite class="fn">Kristiāna</cite>

    Paldies,par rakstu kurā nebija uzrakstīts PILNĪGI nekas!Dievinu,ka tērējat manu laiku🖕Uzziniet cik ātrā laikā- nu,ātrāk vai vēlāk.

  • <cite class="fn">Modra</cite>

    Jā būsi parādā tik 0,01€, tevi sameklēs un piedzīs ar ar kādu piedzinēja suni, kurš vēl paprasīs, lai viņam samaksā. Bet pārmaksāto jāgaida būs 3 gadi. Jau no pagājušā gada gaidu 700.00€, tagat vēl divreiz tik gaidīšu. Par ko lai veselību uzlaboju, lai varētu normāli strādāt un vēl VID uzkrāt tos nodokļus. Lai jau krāj, šitai sū valstiņai ļoti daudz vajag.

  • <cite class="fn">sepornews</cite>

    Heya i’m for the first time here. I found this board and I find It
    truly useful & it helped me out much. I hope to give something back and aid others like you helped me.

Leave a Comment