VID Nekavējoties nāk klajā ar paziņojumu, ka daudziem cilvēkiem nāksies atmaksāt iepriekš izmaksātos Pabalstus

Valsts Ieņēmumu Dienests (VID) ir pieņēmis stratēģisku lēmumu attiecībā uz 220 nodokļu maksātājiem, kuriem tika piešķirti granti pan***ijas laikā apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai. Šo lēmumu rezultātā VID ir nolēmis šiem saņēmējiem pieprasīt atmaksāt kopumā 5,535 miljonus eiro.

VID pārstāvji informē, ka šāds solis ir nepieciešams, lai nodrošinātu pārredzamību un atbilstību saņemto grantu izlietojumam, ņemot vērā pašreizējo ekonomikas situāciju. Šī lēmuma pamatā ir nepamatoti saņemto vai nepareizi izmantoto atbalstu atmaksas prasība, kas veikta ar mērķi saglabāt valsts finanšu stabilitāti.

Tik norādīts, ka līdz šim ir uzsāktas tiesvedības attiecībā uz 33 gadījumiem, kurus klasificē kā nepamatotas atbalsta pieprasīšanas vai saņemšanas situācijas. No šīm tiesvedībām 12 ir noslēgušās, un VID ir guvis labvēlīgus rezultātus 11 gadījumos, bet vienā gadījumā izšķirts VID nelabvēlīgi. Tiesvedība turpinās vēl 21 gadījumā.

Zvaigžņu eksperti ir nosaukuši zvaigžņu zīmes, kuru dzīve pavasarī krasi mainīsies uz labo pusi

Šādi pasākumi atspoguļo VID apņemšanos aizsargāt valsts finansiālos resursus un nodrošināt likumīgu un atbildīgu pabalstu piešķiršanu saņēmējiem, kā arī aktīvi rīkoties pret nepamatotiem vai nepareiziem grantu izmantojumiem.

 

Valsts Ieņēmumu Dienests (VID) ir saņēmis spriedumu attiecībā uz lietu, kurā pieteikumu iesniedza SIA “GRB investīcijas”. VID atzīst saņemto spriedumu un apņemas izsniegt “GRB investīcijas” labvēlīgu administratīvo aktu par atbalsta apgrozāmo līdzekļu plūsmas krituma kompensēšanai novembrī 2021. gadā. Tādējādi VID plāno atcelt iepriekšējo lēmumu attiecībā uz “GRB investīcijas”.

Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma noteikumiem VID ir saņēmis mēneša laika termiņu no sprieduma stāšanās spēkā dienas, lai izvērtētu sprieduma pamatojumu. Pēc šī perioda beigām VID lems par iespējamu apelāciju, un ja tiks pieņemts šāds lēmums, VID iesniedzēs apelācijas sūdzību par pirmās instances spriedumu.

Iepriekšēji ir ziņots, ka VID pieprasīja “Ozo ledushalles” apsaimniekotājam, “GRB investīcijas”, atmaksāt saņemtos atbalsta līdzekļus summas 47 149 eiro apmērā. Tāpat ir zināms, ka trešajā pand***jas atbalsta periodā, kas aptver laika posmu no oktobra 2021. līdz februārim 2022. gadā, VID kopumā izmaksājis atbalstu uzņēmumiem un iedzīvotājiem, sasniedzot 89 561 566 eiro apmēru.

Šī summa ietver 19 375 400 eiro, kas tika izmaksāti kā algas subsīdijas tiem, kuri pand***jas dēļ strādājuši nepilnu darba laiku, un 70 186 166 eiro, kas tika izmaksāti uzņēmējiem, kuri cietuši krīzē, kā granti apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai.

Arī interesanti: Unikāls horoskops februāra otrai pusei: kā spēcīgā planētu parāde Ūdensvīrā mainīs katras zodiaka zīmes dzīvi

Leave a Comment