VID informē, ka līdz 2.oktobrim visiem Latvijas iedzīvotājiem ir jābūt šim aizpildītam!

Personām, kurām ir izsniegta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) korespondence saistībā ar iedzīvotāju ienākuma nodokļa atmaksu, ne vēlāk kā līdz šī gada 2.oktobrim oficiāli jāvēršas VID, sniedzot informāciju par bankas kontu.

Šis iesniegums nepieciešams, lai veicinātu automātisku nodokļa pārsnieguma izmaksu, tādējādi atbrīvojot viņus no pienākuma iesniegt gada ienākumu deklarāciju.

Iesniegumam var piekļūt VID elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS). Iedzīvotāju, kuri saņēmuši vēstules papīra formātā, pa pastu nosūtītajai korespondencei ir pievienota pieteikuma veidlapa. To var aizpildīt un iesniegt tuvākajā VID klientu apkalpošanas centrā vai nosūtīt pa pastu.

 

Laika posmā no 30. augusta līdz 8. septembrim VID nosūtīja korespondenci ievērojamam skaitam personu, kuras, pēc VID aprēķiniem, 2022. gadā varētu būt veikušas pārmērīgas iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) maksājumus. Paziņojums tika izplatīts gan elektroniski, īpaši EDS sistēmā, gan tradicionālajā papīra formātā, kas tiek piegādāts uz saņēmēju oficiāli reģistrētajām adresēm.

Iedzīvotājiem, kuri līdz 2.oktobrim aizpildīs pieteikumu un iesniegs informāciju par bankas kontu, jebkuru PVN pārmaksu būs iespēja saņemt automātiski, bez nepieciešamības iesniegt gada ienākumu deklarāciju.

 

Lasi vēl: Rīt un parīt visā Latvijas teritorijā notiks īpašas aktivitātes, kuras var biedēt, gan bērnus, gan gadagājuma personas! Lūgums viņus brīdināt!

 

Alternatīvi, ja personai ir derīgi kvītis par atļautajiem izdevumiem, piemēram, ārstniecības pakalpojumiem, zobārstniecības pakalpojumiem, izglītības izdevumiem, iemaksām bērnu organizācijām un labdarības ziedojumiem, tai ir iespēja iesniegt gada ienākumu deklarāciju par iepriekšējiem trim gadiem un atgūt pārmērīgi samaksātos nodokļus, kas saistīti ar minētajām kvītīm.

Leave a Comment