Sēru vēsts: Aizsaulē pēkšņi devies izcils aktieris, no kura talanta smēlās citas zvaigznes

Cienījamā iestāde, kas pazīstama kā Cūkkārpas burvestību skola, sēro par sava otrā direktora zaudēšanu, jo mūžībā aizgājis slavenais aktieris, kurš pazīstams ar Harija Potera filmu aktieris.

 

Sers Maikls Gambons, kurš ir slavens ar Baltusa Dumidora, Cūkkārpas Raganu un burvju skolas direktora atveidojumu sešās no astoņām Harija Potera filmām, diemžēl aizgājis no dzīves 82 gadu vecumā.

 

Kā apliecināja viņa sieva un dēls, aktiera došanās viņsaulē notika mierīgā veidā, blakus viņam esot ģimenei, pēc tam, kad viņš pārslimoja pneimoniju.

Sers Maikls Gambons tiek plaši uzskatīts par vienu no visiecienītākajiem aktieriem gan Īrijā, gan Lielbritānijā visā vēsturē. Viņš aizsāka savu aktiera aicinājumu, izejot apmācību pie slavenā Lorensa Olivjē.

 

Savā vairāk nekā sešu gadu desmitu ilgajā aktiera karjerā Gembons saņēmis vairākas balvas, tai skaitā trīs Olivjē balvas, divas Ekrāna aktieru ģildes balvas un četras BAFTA kino balvas. Baltusa Dumidora lomā viņš iejutās no 2004. līdz 2011. gadam, aizstājot 2002. gadā mūžībā devušos īru aktieri Ričardu Harisu.

 

Lasi vēl: VID informē, ka līdz 2.oktobrim visiem Latvijas iedzīvotājiem ir jābūt šim aizpildītam!

 

Zināmā laika posmā aktieris atzina, ka ir atturējies no Džoannas K.Roulingas autores literatūras darbiem, kas saistīti ar Harija Potera tēlu, paļaujoties tikai uz filmu scenārijos sniegto saturu.

Leave a Comment