VID Beidzot atklāj cik patiesībā daudz naudas uz konta drīkst saņemt no radiem un paziņām

VID paziņojis, ka var pārsūtīt naudu ģimenes locekļiem, ar kuriem dzīvojat kopā vai esat precējies, respektīvi tuvākās personas. Bet, runājot par naudas došanu nepazīstamiem cilvēkiem vai vienkārši draugiem, nav nemaz īsti skaidrs, kādi tad ir tie limiti. Šeit gan VID sācis izteikties par esošajiem limitiem un tie noteikti pamatīgi ir jāņem vērā, ja negribat problēmas.

Ja kāds maksā par jūsu teātra biļetēm un maltīti, jums nav jāmaksā nodokļi par naudu, ko viņi jums iedeva. Tātad šajā gadījumā jums nekas no šīs naudas valdībai nav jādod. Tomēr šeit gan jāskatās situācija krietni lielākā aspektā. Ja nu runa iet par lielāku pirkuma summu? Tas maina uzreiz pilnīgi visu.

Saskaņā ar noteikumiem, ja kāds ar jums nesaistīts cilvēks dāvina naudu un tā nav lielāka par 1425 eiro gadā, nodokļi par to nav jāmaksā. Taču šajā situācijā ir jāņem vērā arī citas lietas.

Pārskaitījumi var nozīmēt dažādas lietas atkarībā no situācijas. Ir svarīgi apsvērt tādas lietas kā, kas saņem pārsūtīšanu, kāpēc viņi to saņem un kas tā dēļ varētu notikt.

Tieši šī iemesla pēc nevajadzētu pārsniegt konkrēto summu, jo tas sagādās problēmas un raizes.

Dāvinot kaut ko kādam citam, ir ļoti svarīgi būt atvērtam un ņemt vērā visus dažādos viedokļus.

Likumā par naudas sūtīšanu citiem ir īpašs noteikums, kas nosaka, ka jums nav jābūt saistītam ar personu, kurai dodat naudu, ja tā ir jūsu draugs vai kaimiņš. Taču šis noteikums ir spēkā tikai tad, ja nauda ir paredzēta, lai palīdzētu viņiem ar izglītību vai medicīniskām vajadzībām.

Ja kāds dod jums naudu kaut kam konkrētam, piemēram, rotaļlietu iegādei, jums ir jāuzrāda pierādījums, ka esat izmantojis naudu rotaļlietu iegādei, nevis kaut kam citam. Pretējā gadījumā var sanākt tiešām pamatīgas problēmas.

Leave a Comment