Murgs tieši pirms Ziemassvētkiem: sinoptiķi sniedz prognozes par svētku laiku

Laika prognozētāji ir pastāstījuši par laika apstākļiem, kas gaidāmi Ziemassvētku un Jaungada brīvdienās. Spriežot pēc jaunajām prognozēm, situācija svētku laikā cilvēkiem būs diezgan sarežģīta. Un pirms Ziemassvētkiem iedzīvotājus gaida īsts klimatiskais murgs. 

Kā mums pastāstīja sinoptiķi, provizoriskie dati liecina, ka laikapstākļi Jaungada brīvdienās Austrumeiropā būs traki. Skaitļi liecina, ka šajā periodā noteikti nav vērts paļauties uz tradicionālo ainu. Un situācija atšķirsies no klimatiskās normas gandrīz visur.

Piemēram, lielpilsētu reģionā meteorologi prognozē īstu klimatisko trakumu janvāra sākumā. Parasti šajā laikā temperatūra paaugstinās līdz nullei vai pat līdz plusam. Un šogad termometra stabiņi janvāra pirmajās dienās pakāpās līdz plus sešiem. Šoreiz viss būs citādāk: sinoptiķi sola mīnus 5-6 grādus.

Bet līdztekus tam gandrīz katru dienu Austrumeiropas centrā būs snigšana, un dažviet tā būs ļoti spēcīga. Tas novedīs pie tā, ka, no vienas puses, sniega sanesumu augstums pārspēs visus iedomājamos un neiedomājamos rekordus.

Un, no otras puses, saglabāsies sals, kas daudziem cilvēkiem var sagādāt nepatīkamu pārsteigumu.

No kā cilvēkiem jāuzmanās sniega vētras laikā?

Sniega vētras laikā cilvēkiem jābūt uzmanīgiem un jāievēro drošības pasākumi, lai izvairītos no potenciāliem riskiem un neērtībām. Šeit ir daži padomi, kā uzvesties sniega vētras apstākļos:

Izvairieties no ceļošanas: Ja iespējams, palieciet mājās un izvairieties no ceļošanas, īpaši, ja sniega vētra ir ļoti intensīva un spēcīga.

Ja jāceļo, pārbaudiet ceļu stāvokli: Pirms iziet ceļā, pārbaudiet ceļu stāvokli un apstākļus. Ceļš var būt slidens un bīstams, un redzamība var būt ierobežota.

Izvēlieties pareizo apģērbu: Uzlieciet siltu, ūdensnecaurlaidīgu apģērbu, tostarp cieši uzvilktas zeķes, ūdensnecaurlaidīgu jaku un cepuri.

Lasi vēl: Zvaigznes garantē lielu naudas kaudzi no 11. līdz 16. decembrim uzreiz 4 zodiaka zīmēm

Lasi vēl : Maksims Galkins devis ļoti lielu triecienu smagi slimajai Allai Pugačovai – Kas noticis abu starpā?

Lietojiet aizsargbrilles: Ja sniega vētra pavada stiprs vējš, izmantojiet aizsargbrilles, lai pasargātu acis no sniega un ledus daļiņām.

Līdzīgi laikapstākļi gaidāmi arī daudzviet citur Austrumeiroā. Prognozes sola arī lielu sniega daudzumu Ziemassvētku un Jaungada brīvdienās.

Un šajās teritorijās laikapstākļi jau būs skarbāki. Tā termometra stabiņi noslīdēs līdz mīnus 12 grādiem, bet daudzviet pirms Ziemassvētkiem būs 20 grādu sals un auksts vējš.

Bet kas gaidāms Latvijā? 

 

Turpinājumu lasiet tālāk

Leave a Comment