Veselības ministrija vēršas ar paziņojumu pie visiem, kuri apmeklēs Sli***cas vai ģimenes ārstus

Turklāt iestāžu vadītāji nesaskatīja jēgu šādai masveida testēšanai, jo ambulatorais pakalpojums vidēji ilgstot 15–20 minūtes, un epidemiologi iepriekš ir skaidrojuši, ka kontaktam ir jābūt ilgākam par 20 minūtēm, lai būtu risks inficēties. Testēšanas apjoma palielināšana kā tāda nemazinot saslimstību.

Tika ieteikts pacientiem lietot respiratorus, pie ieejas ārstniecības iestādē mērīt ķermeņa temperatūru un likt parakstīties, ka apmeklētājam nav Co**d-19 simptomu, raksta tvnet.lv

Pacientiem ar simptomiem (par ko viņi paši savlaikus informē iestādi) ārstniecības pakalpojumu piedāvā pēc iespējas ātrāk, iestādei veidojot tā saukto pierakstu “logus”. Testu prasa tikai tur, kur pakalpojumu sniedz ilgāk par 20 minūtēm, piemēram, apmeklējot zobārstu.

Janka laikrakstam pastāstīja, ka tikšot veikti divi pilotprojekti. Vienā ātros antigēnu testus saviem pacientiem izmantos tās ārstniecības iestādes, kas izteikušas šādu vēlmi. Bet otra pilotprojekta laikā tiks izmantoti respiratori un mērīta ķermeņa temperatūra.

Tas notiks Balvu un Gulbenes Sli***cu apvienībā, Aizkraukles medicīnas centrā un Veselības centru apvienībā. Izvērtējot šos projektus, Veselības ministrija pieņemšot lēmumu, kā pareizi rīkoties, lai ierobežotu koronavīrusa izplatību ambulatorajās ārstniecības iestādēs. Lēmums netikšot pieņemts tikai uz izmaksu pamata. Noteicošā būšot efektivitāte.

Lasi vēl: Kāds vīrietis ar degmaisījumu aplēja Ministru kabineta durvis un bija ieplānojis šo!

Kā ziņots, ambulatoro iestāžu apmeklētāju testēšanai novembrī bija nepieciešams papildus novirzīt 5 264 338 eiro, kā arī no 2022.gada 1.janvāra līdz 11.janvārim nepieciešams novirzīt 1 867 998 eiro. Lai nodrošinātu ambulatorās ārstniecības iestādēs antigēnu testēšanu pavisam kopā no 2021.gada 1.novembra līdz 2022.gada 11.janvārim bija nepieciešami 12 396 674 eiro.

Tomēr izmeklējums uz Co**d-19 veiks Neatliekamā medicīnas palīdzības dienesta (NMPD) izsaukuma laikā, tādējādi uzreiz nodrošinot nepieciešamos drošības pasākumus hospitalizācijas gadījumā.

NMPD pacientu testēšanai laika posmā no 2021.gada 26.oktobra līdz 19.novembrim tiks izmantoti SIA “Rīgas Austrumu klīniskā universitātes Sli***ca” ziedotie 10 000 gabalu antigēnu testi. Laika periodā no 2021.gada 20.novembra līdz 2022.gada 11.janvārim NMPD būs nepieciešami 21 600 antigēni testi, kurus saņems no Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centra.

COMMENTS

Leave a Comment