Veselības ministrija atklāj kādā secībā notiks ierobežojumu atvieglošana: ”No 1.marta viss mainīsies”

Tas nozīmētu, ka no 1. marta tiktu atcelts liegums darboties šobrīd slēgtajām nozarēm, piemēram, naktsklubiem un atrakcijām. Tāpat atcelt darba laika ierobežojumus un kvadrātmetru prasības pakalpojumos, atcelt ventilācijas, distanču un attālinātā darba prasības, kas paliks rekomendējošas, atcelt prasību pēc Covid-19 sertifikāta mazumtirdzniecībā (vienlaikus līdzīgi kā Lietuvā saglabāt prasību vienam apmeklētājam nodrošināt 15 kvadrātmetru platību).

Plānots arī būtiski palielināt maksimālā apmeklētāju skaita prasību organizētos pasākumos (no 500 līdz 3000 cilvēkiem), tajos nevajadzēs reģistrēt apmeklētājus. Tāpat plānots būtiski palielināt maksimālo cilvēku skaitu privātos pasākumos (iekštelpās no 10 līdz 50, ārā no 20 līdz 100 cilvēkiem), nebūs noteikti grupu lielumi amatieru aktivitātēs, sportā, izglītībā, raksta delfi.lv

Lasi vēl: Jaunākā informācija par Mārtiņa Rītiņa veselības stāvokli: ”Mūs jau pasauca atvadīties no Mārtiņa”

Tūrisma nozarē plānots ievērot Eiropas Savienības prasību minimumu – atļauju nebūtiskai ieceļošanai no visām valstīm ar Covid-19 sertifikātu vai negatīvu Covid-19 testu bez pašizolācijas prasības.

Vienlaikus veselības ministrs rosina saglabāt medicīnisko masku vai FFP2 respiratoru lietošanu iekštelpās, kā arī Covid-19 sertifikātu lietošanu vidēs, kurās ir palielināts risks, piemēram, pulcējas lielāks skaits cilvēku un nav iespējams kontrolēt distances, vai netiek lietotas medicīniskās maskas vai FFP2 respiratori, tai skaitā pasākumos, naktsklubos, atrakcijās, sportā, amatieru aktivitātēs, ēdināšanā, reliģiskos pasākumos un pakalpojumos, kur netiek lietotas maskas, kā arī darbā ar klientiem.

Savukārt ja situācija slimnīcās būs stabila un Latvijā būs ne vairāk kā 25 jaunu hospitalizēto Covid-19 pacientu dienā (līdzīgi kā tas noteikts Igaunijā) no 1. aprīļa plānots atcelt arī pārējos drošības pasākumus.

Kā vēlāk mikroblogošanas vietnē “Twitter” norādīja ministrs, par VM piedāvājumu koalīcijā ir panākta 95% vienošanās. Vēl turpinoties diskusijas par Covid-19 sertifikātu prasību.

COMMENTS

Leave a Comment