Vasara ne būt nebūs Tāda, kā mēs cerējām: Sinoptiķi snieguši jaunāko laika prognozi Jūnija otrai pusei

Latvijas sinoptiķi ir izstrādājuši detalizētas prognozes par gaidāmajiem laikapstākļiem, un daži eksperti paredz, ka 2024. gada vasara varētu būt pat siltāka par iepriekšējo rekordkarsto 2023. gadu,” viņš atklāja. Šāds scenārijs tiek saistīts ar globālās sasilšanas virzību, kas liek domāt, ka šis gads kopumā, it īpaši nākamā vasara, būs siltāks nekā iepriekšējais. Tomēr precīzi paredzēt, kā šīs izmaiņas ietekmēs laikapstākļus konkrētā reģionā, joprojām ir sarežģīti,” viņš norādīja.

Saskaņā ar jaunākajām prognozēm, Latvijā laikapstākļi būs ļoti mainīgi.  “Tas ir tikai pagaidu pavasara siltuma vilnis. Drīzumā temperatūra atgriezīsies pie parastajām klimatiskajām vērtībām, un dažviet Austrumeiropā var būt gaidāms slapjš sniegs un sala,” viņš brīdināja.

Vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi?

Izpildi šo testu un pārbaudi, vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi!

1 / 2

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vārds?

2 / 2

Vai tu zini ko latviešu valodā nozīmē šis vārds?

Your score is

The average score is 77%

0%

Vasarā Latvijā būs jāgatavojas mainīgiem laikapstākļiem, kurus raksturos ne tikai karstuma viļņi, bet arī pēkšņas lietusgāzes un negaisi. Meteorologi prognozē, ka šīs temperatūras svārstības varētu būt ievērojamas. Paredzams, ka laika apstākļi būs nestabili, ar siltuma periodiem, kuros bieži pārtrauksies lietusgāzes un negaisi, kā arī brīžiem, kad nāks atdzišanas periodi. Pēc šīm pārmaiņām siltāki laika apstākļi atkal atgriezīsies, un šādas svārstības turpināsies visu sezonu.

Globālā sasilšana ir izraisījusi temperatūras paaugstināšanos visā pasaulē, un Latvija nav izņēmums. Eksperti uzsver, ka šāda klimata mainība var radīt ne tikai neērtības, bet arī nopietnus izaicinājumus tiem, kas plāno āra aktivitātes vai ceļojumus. Šādos apstākļos būtiski ir sekot līdzi meteorologu brīdinājumiem un prognozēm, lai varētu pielāgot savus plānus un nodrošināt drošību un komfortu.

Latvijas meteorologi uzsver, ka, neskatoties uz globālo sasilšanu, reģionālās laika izmaiņas var būt ļoti neparedzamas un mainīgas. Vasaras sākumā šīs temperatūras svārstības var turpināties, un stabilu siltumu, iespējams, nāksies gaidīt līdz vasaras vidum.

Ilgtermiņa novērojumi liecina par īpaši izteiktu sasilšanu jūnija sākumā, kad temperatūra var pārsniegt normu par 3 grādiem. Līdz pat 15. oktobrim tiek prognozēta temperatūra no +28 līdz +30 grādiem.

Šis mēnesis varētu būt mitrāks nekā iepriekšējie, un tas nodrošinās atelpu no karstuma viļņiem, kas raksturos vasaras sākumu.

Meteorologi norāda, ka, neskatoties uz iespējamiem karstuma viļņiem jūnijā un jūlijā, jūlija vidū un augusta sākumā sagaidāmi atvēsinoši periodi. Šie periodi būs saistīti ar vēsākiem vējiem un biežākām lietusgāzēm, kas radīs atelpu no intensīva karstuma.

Vasaras beigas varētu būt mierīgākas ar mērenākām temperatūrām, neradot pārmērīgu karstumu. Augustā temperatūra varētu nedaudz pārsniegt +30 grādu robežu, bet lielākoties saglabāsies mērena. Lielāks nokrišņu daudzums nodrošinās, ka laikapstākļi paliks atsvaidzinoši, līdz ar to radot komfortablāku vasaras noslēgumu.

Šī vasara solās būt ļoti dinamiska un mainīga, ar plašu temperatūras un laikapstākļu spektru. Meteorologi iesaka būt gataviem gan karstuma viļņiem, gan vēsākiem periodiem, lai varētu pielāgot savus plānus un baudīt sezonu, neskatoties uz mainīgajiem laikapstākļiem.

Leave a Comment