Valsts policija aizdomās par sievietes slepkavību Bolderājā aiztur divus vīriešus; atklājas kas neparasts

Otra sieviete nolēma iet skaidroties pie vīrieša, kurš nodarīja miesas bojājumus viņas paziņai, kā rezultātā atkārtoti izcēlās konflikts un minēta sieviete tika nogalināta. Pēc slepkavības izdarīšanas vīrieši iznesa sievietes līķi kāpņutelpā. Jāpiemin, ka policija saņēma izsaukumu tikai tad, kad jau bija izdarīts sevišķi smags noziegums.

Lasi vēl: «Ārsti nedeva nekādas cerības.» Atklāj sīkākas detaļas par Ivo Goldmaņa nāvi

Vakar, 31. maijā, 1967. gadā dzimušajam vīrietim tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu, bet 1971. gadā dzimušajam vīrietim piemēroja ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli. Abi aizturētie vīrieši iepriekš nav nonākuši policijas redzeslokā un nav bijuši sodīti, ziņo Valsts policija savā profilā.

Kriminālprocess ir kvalificēts pēc Krimināllikuma 116. pantā paredzēta noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmēm – par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavība) un pēc Krimināllikuma 313. panta otrajā daļā paredzēta noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmēm (iepriekš neapsolīta slēpšana).

Par slepkavību paredzēts sods – mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem. Savukārt par Krimināllikuma 313. panta otrajā daļā paredzēta noziedzīga nodarījuma izdarīšanu ir paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

COMMENTS

Leave a Comment