Valdība pēc Lieldienām vienosies par šādu pabalstu: ”Kuram tas pienāksies?”

 

Indeksāciju atjaunot divreiz gadā vai vienreiz, bet agrāk

“Neatkarīgā” rakstīja, ka Labklājības ministrija plāno pensiju indeksāciju veikt agrāk, tas ir, pārcelt no oktobra uz septembri. Taču ir arī vēl citi priekšlikumi, par ko būs jāvienojas politiķiem. Saeimas deputāts Andrejs Klementjevs (“Saskaņa”) norāda, ka, ņemot vērā līdzekļu uzkrājumu sociālajā budžetā (1,6 miljardi eiro), ir apsverama doma īstenot indeksāciju divas reizes gadā. Viņš iesniedzis arī šādu priekšlikumu pensiju likuma izmaiņām.

Deputāts argumentē, ka tieši pensionāru pārtikas grozs ir sadārdzinājies visbūtiskāk, jo cenas augušas visstraujāk tām precēm, kuras ikdienā visvairāk izmanto seniori – maize, piens un līdzīgi. Vēl apspriežams ir jautājums par pensiju piemaksu senioriem, kuru pensijas nepārsniedz 500 eiro. “Ja kāds jautā, kāpēc tieši senioriem, tad atbilde ir tāda, ka senioru ienākumus nekādi citādi nevar palielināt, atšķirībā no algas, kur darbinieki var lūgt algas palielinājumu,” sacīja A. Klementjevs, raksta neatkariga.nra.lv

Lasi vēl: Merilina Kerro sola: Pēc 3 dienām zvaigznes šīs 2 zodiaka zīmes apklās ar dāsnām dāvanām

Savukārt Saeimas deputāts Juris Pūce (“Attīstībai/Par”) kā vienu no risinājumiem redz pensiju indeksāciju jau pavasarī, jo tad indeksācijas rezultātā palielinātās pensijas cilvēki sāktu saņemt jau no pavasara un tas būtu ikmēneša ieguvums, nevis tikai vienreizējs.

COMMENTS

Leave a Comment