Valdība akceptējusi: No 15. novembra cilvēkiem bez Covid-19 sertifikāta būs pieejams «pakalpojumu minimums» – lūk ko tas ietver!

Publiskie pakalpojumi pamatā tiks sniegti attālināti. Ja pakalpojumu nepieciešams sniegt klātienē, tad kontaktam jābūt ne ilgākam par 15 minūtēm, bet personām bez Covid-19 sertifikāta būs jāievēro papildu drošības nosacījumi.

Tirdzniecības vietas no 15. novembra būs pieejamas ikvienam, bet personām bez Covid-19 sertifikāta būs ierobežotas iespējas.

Lasi vēl: Šīs zodiaka zīmes novembra vidū sagaida ”melnā svītra”, kura tik ātri vien nebeigsies

Ko nevarēs bez sertifikāta

Personas bez Covid-19 sertifikāta iekštelpās nedrīkstēs apmeklēt tirdzniecības vietas, kas pārsniedz 1500 kvadrātmetrus. Tātad visiem būs pieejami mazie pārtikas veikali, aptiekas, optikas, higiēnas un citu pirmās nepieciešamības preču veikali. Tāpat “sarkanajā režīmā” darbosies degvielas uzpildes stacijas.

Tirdzniecības centros brīvdienās un svētku dienās varēs strādāt tikai pirmās nepieciešamības preču veikali, skaidroja Citskovskis.

Publiskajos pasākumos vienlaikus varēs pulcēties ne vairāk par 500 cilvēkiem. Iepriekš plānots, ka kultūras un izklaides pasākumus vienlaikus varēs apmeklēt 1000 cilvēku.

Medijos un plašsaziņas līdzekļos raidījumos viesi varēs piedalīties, nelietojot sejas aizsargmasku. Raidījumos varēs piedalīties tikai personas ar Covid-19 pārslimošanas vai vakcinācijas sertifikātu un kopskaitā ne vairāk kā 20.

Noteikumi reliģijai

Reliģiskās vietās pulcēšanās varēs notikt “zaļajā režīmā”, bet individuāli reliģiskās vietas varēs apmeklēt ikviens, taču apmeklējums nevarēs ilgt vairāk par 15 minūtēm.

No 15. novembra mācības skolās visām klasēm notiks klātienē. Mācības skolās plānotas tikai klašu “burbuļa ietvarā”, rotācijas veidā varētu notikt attālinātās mācības.

Pieaugušo izglītība notiks tikai “zaļajā režīmā”, nometņu rīkošana būs aizliegta.

Arī sporta pasākumi plānoti tikai “zaļajā režīmā”, izņemot starptautiskās sacensības, kas varēs notikt “daļēji drošajā” režīmā. Proti, līdztekus personām ar Covid-19 sertifikātiem pasākumi būs pieejami arī personām ar negatīvu Covid-19 testu.

KONTEKSTS:

Valdība lēma valstī no 11. oktobra uz trim mēnešiem izsludināt ārkārtējo situāciju, kas Covid-19 pandēmijā ir jau trešā reize. Vienlaikus noteikti ierobežojumi ar mērķi palielināt Covid-19 vakcinācijas aptveri.

Tostarp uzsvars likts uz darbu attālināti un valsts un pašvaldības iestādēs strādājošajiem pienākumu potēties pret Covid-19. Noteikti arī ierobežojumi tirdzniecībā, pakalpojumos, ēdināšanā, kā arī kultūras jomā. Savukārt skolas varēja turpināt darbu klātienē, visiem bērniem valkājot maskas.

Redzot straujo Covid-19 saslimstības pieaugumu, valdība neilgi pēc ārkārtējās situācijas izsludināšanas vienojās no 21. oktobra līdz 15. novembrim noteikt “lokdaunu”. Tā laikā strādā tikai veikali, kur var nopirkt pašas nepieciešamākās preces, bet pārējie ir slēgti.

Par nedēļu tiks pagarināts skolēnu rudens brīvlaiks, un pēc tam mācības klātienē atsāka tikai mazākie skolēni, bet lielākie mācās attālināti. Vēl “lokdauna” laikā jāievēro mājsēde.

COMMENTS

Leave a Comment