Vai Latvijā drīzumā atkal būs masveidā jānēsā sejas maskas? Eksperti skaidro pašreizējo situāciju

Pagājušajā nedēļā kopumā slimnīcā ievietotas 226 personas, kurām diagnosticēts Covid-19, tādējādi turpinot iepriekšējās nedēļās novēroto augšupejošu trajektoriju. Kopējais pacientu skaits, kuriem nepieciešama hospitalizācija Covid-19 primārās diagnozes dēļ, ir pieaudzis, jo pacientu izrakstīšanas rādītājs atpaliek no uzņemšanas rādītāja.

Slimnīcā kritiskā stāvoklī ievietoto Covid-19 pacientu skaits pagājušajā nedēļā saglabājās nemainīgs, kopā deviņi cilvēki, kas atspoguļo skaitļus divas nedēļas iepriekš.

Mirstības līmenis pieauga, kopumā sasniedzot 17 nāves gadījumus nedēļā, atšķirībā no 11 personām, kas iepriekšējā nedēļā padevās Covid-19. Mirušais piederēja vecuma grupai no 40 līdz 90 gadiem.

Vismaz divos gadījumos pamatdiagnoze bija Covid-19; tomēr inficēšanās ar vīrusu bieži saasināja jau esošās hroniskās slimības, tādēļ bija nepieciešama hospitalizācija un izraisīja letālu iznākumu.

Tomēr ir vērts atzīmēt, ka gripas izplatība Latvijā šobrīd ir zemā līmenī, lai gan pēdējos novērojumos ir vērojams neliels pieaugums. Aizvadītajā nedēļā ģimenes ārstu praksēs, kas piedalījās uzraudzības pasākumos, kopumā reģistrēti 19 saslimšanas gadījumi, gripu diagnosticējot pēc tipiskiem klīniskiem simptomiem.

Šis skaitlis ir pieaugums salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu, kad tika reģistrēti 17 gadījumi, un divas nedēļas iepriekš, kad bija 11 klīniski gripas gadījumi.

Lasi vēl: Sēru vēsts: No sirdslēkmes aizsaulē devies seriālu leģenda un mīlošs ģimenes cilvēks

Skartās teritorijas ir Valmieras rajons, Ventspils, Liepāja, Jēkabpils rajons un Rīga. Iepriekšējās nedēļas laikā gripas gadījumi tika dokumentēti visās vecuma kategorijās; tomēr vislielākā izplatība tika novērota vecuma grupā no 5 līdz 14 gadiem, un reģistrētais rādītājs ir 72,5 gadījumi uz 100 000 indivīdu.

 

Leave a Comment