Universālveikala Stockmann 15 gadu dzimšanas dienas svinības š.g. 17. oktobrī

Pateicoties par uzticību un kopīgu ceļu jau 15 gadus, u/v Stockmann aicina Jūs piedalīties grandiozās 15 gadu jubilejas svinībās, kas norisināsies 17. oktobrī. Visas dienas garumā apmeklētājiem būs iespēja izbaudīt dažādas performances, meistarklases, pārsteigumus un saņemt patīkamus uzmanības apliecinājumus!

U/v Stockmann stāsts Rīgā aizsākās pirms 15 gadiem, kad tieši 2003. gada 17. oktobrī universālveikals vēra durvis saviem pirmajiem klientiem. Toreiz pirmos veikala apmeklētājus un darbiniekus sveica radio personība Andris Freidenfelds un modele, TV dīva Dagmāra Legante. Somijas modes preču uzņēmuma ienākšana Latvijā izpelnījās lielu ievērību medijos un sabiedrībā kopumā, jo Stockmann sāka piedāvāt zīmolus un preces, kuras līdz šim Latvijā nebija pieejamas.

Interesanti, ka virkne pasaulē pazīstamu zīmolu ir veikalā pieejami jau no pirmās u/v Stockmann atvēršanas dienas Latvijā, tostarp, Hugo Boss, Sand, Tommy Hilfiger, Marc’O Polo, Esprit, Marella, Gerry Weber, Betty Barclay, Jack & Jones, Selected, Vero Moda, Only u.c.

Šo piecpadsmit gadu laikā u/v Stockmann ir audzis un attīstījies, ieviešot Stockmann privātos zīmolus gan vīriešu, sieviešu un bērnu, gan mājas preču nodaļās. Sortimentu papildinājuši daudzi pasaulē spēcīgi zīmoli, piemēram, Polo Ralp Lauren, Lauren by Ralph Lauren, Ted Baker. Regulāri universālveikals piedāvā jaunumus, no tiem nesenākie ir skandināvu zīmoli Samsoe& Samsoe, Rue De Femme, Makia.

U/v Stockmann apzinās, ka tā izaugsme nebūtu iespējama bez uzticīgiem pircējiem un viņu paustās lojalitātes, tāpēc šobrīd, pēc 15 gadiem, vēlas pateikties, iedvesmot un svinēt, piedāvājot plašu un daudzveidīgu jubilejas programmu.

Jubilejas svinības sāksies jau no pulksten 11:00, kad 3. stāvā būs pieejama interaktīvā stila kabīne ar iespēju digitāli pielaikot jaunākos trendus, bet 4. stāvā darbosies pop-up bārs un pircējiem būs iespēja baudīt šampanieti un mieloties ar kūkām.

Kad gardumi nobaudīti un jaunākie trendi pielaikoti, viesi varēs izkustēties šobrīd īpaši aktuālajā silent disko ar seniem un mūsdienīgiem mūzikas ritmiem, kas norisināsies no 14:00 universālveikala 2. stāvā.

Visiem pāvārmākslas cienītājiem iesakām pulksten 15:00 vai 17:00 pulcēties Stockmann 1. stāvā, kur meistarklasi vadīs šefpavārs Lauris Aleksejevs. Savukārt pulksten 16:00 turpat 1. stāva kosmētikas nodaļā norisināsies pārsteiguma flashmob ar kori. Vēl viens flashmob ar kori paredzēts arī pulksten 17:00 mājas preču nodaļā, 4. stāvā.

Pavārmākslas brīnumi 1. stāvā turpināsies 19:00, kad meistarklasi vadīs pavārs Andris Jugāns. Meistarklasēs piedalīsies arī harizmātiskā performanču māksliniece Gundega Skudriņa.

Vakara gaitā, puksten 19:30, īpašu baudījumu izsmalcinātas mūzikas pazinējiem sniegs pasaulē pazīstamais, nepārspējamais pianists Andrejs Osokins ar burvīgu klavierkoncertu.

Šī būs diena, kad apvienosim pateicību saviem uzticīgajiem klientiem ar modes, mūzikas, pavārmākslas, performanču, īpašu pārsteigumu un gardumu baudīšanu, paši svinot svētkus un galvenais – radot svētkus citiem!

Atgādināsim, ka no 17.10. līdz 21.10. jums ir iespēja portālā skaties.lv meklēt mūsu iedvesmas vēstnešu – šefpavāra Laura Aleksejeva, performanču mākslinieces Gundegas Skudriņas, modes redaktores un stilistes Olgas Kolotovas un kosmētikas zīmola Madara radītājas Lottes Tīsenkopfas – Iltneres – paustos iedvesmas stāstus par viņu ceļu uz panākumiem, katru stāstu caurvijot arī kādai Stockmann jubilejas tēmai.

Interesanti vēsturiski fakti par u/v Stockmann tapšanu un ikdienu:

– Pirmsākumi. Vietas izvēle u/v Stockmann būvniecībai norisinājās ilgstoši, piecu gadu laikā, beigās vienojoties par vietu Rīgas centrā, kas būtu ērti pieejama gan pilsētas iedzīvotājiem, gan viesiem. Tolaik, vietā, kur šobrīd atrodas universālveikals, 13. janvāra ielā atradās viens no pilsētas avīžu stendiem, jo avīžu lasīšana ielas stendos bija populāra iedzīvotāju vidū, īpaši, gaidot transportu.

– Pēc atvēršanas 2003. gadā Stockmann darbiniekiem bija jāveic rūpīgs darbs, lai klientus iepazīstinātu ar jaunām garšām un produktiem, piemēram, kaperus sākotnēji neviens nezināja, ilgi pircēji nevarēja pierast pie parmezāna siera garšas.

– Stockmann pirmie Latvijā sāka piedāvāt lietošanai gatavus Cēzara un Itālijas salātus, kā arī ērti pagatavojamās wrap uzkodas.

– Stockmann pirmie Latvijā ieviesa īpašas tematiskās iepirkšanās dienas, piemēram, Šanhajas dienas, kad viss, sākot no preču sortimenta līdz pat interjera detaļām, tika pakļauts šai tematikai. Klienti, apmeklējot veikalu, sajutās kā ieceļojuši šajā metropolē. Tajā laikā arī radās tradīcija – rīkot modes skates, kas šobrīd izpelnījušas lielu popularitāti.

– 2005. gadā pirmo reizi tika īstenots jauns koncepts – Trakās Dienas.

– Stockmann bija pirmais mazumtirdzniecības uzņēmums Latvijā, kas, sadarbojoties ar vēl diviem partneriem, izveidoja savu kredītkarti ar īpašām priekšrocībām (Stockmann, Mastercard, Nordea).

– Zem u/v Stockmann ir ierakta “laika kapsula”, kurā ir ievietota tā laika valūta un 2003. gada 17. oktobra laikraksts.

stockmann.lv

facebook.com/stockmannriga

#StockmannRiga / #Stockmann15

Par Stockmann:

U/v Stockmann Latvijā darbojas kopš 2003. gada, nodarbinot 441 darbinieku. U/v Stockmann ietilpst Somijas koncernā Stockmann Group, kas darbojas kopš 1862. gada. Grupa attīstījusi trīs biznesa sektorus: Lindex, Stockmann mazumtirdzniecības un nekustamo īpašumu sektoru. Grupas kopējie ieņēmumi 2016. gadā bija 1,3 miljardi eiro, kopējais strādājošo skaits – 8000 darbinieku. Stockmann mazumtirdzniecības uzņēmumi piedāvā kvalitatīvu izvēli, izcilu klientu servisu un labākās iepirkšanās pieredzes astoņos veikalos Somijā, Igaunijā un Latvijā.

Leave a Comment