Ukrainas bēgle aizbēga uz Latviju kopā ar 12 suņiem; kur viņa apmetusies ar tik daudz suņiem?

Pašvaldības aģentūras “Ogres komunikācijas” pārstāvis Artūrs Robežnieks norādīja: “Mēs siltumu nodrošinām, ūdens arī ir, arī siltais. Virtuvīte, kur ēst pagatavot. Arī kur palikt. Minimālās prasības ir.”

Šobrīd sievietes cenšas palīdzēt draugam Maksimam, kurš atrodas Ukrainā, Bučas pilsētā. Viņa aprūpē ir ap 20 suņu, kuriem trūkst pārtikas, medicīniskās palīdzības. Tatjana un Veronika arī meklē veidus, kā Maksimu ar suņiem atvest uz Latviju. Viņš šonedēļ zaudējis arī tuviniekus.

“Sieva nomira, un viņš viņu apglabāja pie mājas pagalmā. Nezinām, kāds ir stāsts, kā tas notika. Vienkārši gribam, lai brauc uz Latviju, gribam vienoties ar cilvēkiem,” stāstīja ukrainietes, raksta tauraruna.nra.lv

Lasi vēl: Ukrainas armijā dienošās sievietes krievu gūstā spīdzinātas; ir zināmas detaļas

Ukrainas suņu saimniecēm Latvijā sagādātas drēbes, ir pārtika, kā arī sarūpēts ēdiens suņiem. Par nākotnes plāniem gan skaidrības nav. Viss esot jāsāk no sākuma. Tiek meklēts darbs. Bet uz jautājumu, vai atgriezīsies dzimtenē, sieviešu atbilde nebija viennozīmīga. Viņas apzinās, ka arī pēc kara situācija ne tik drīz būs droša.

Leave a Comment