Ukraina lūdz Latvijas palīdzību: ”Ukraiņi ir lūguši mūs palīdzēt saistībā ar šo”

Ukraina lūgusi Latviju nodrošināt kriminālekspertus Krievijas pastrādāto kara noziegumu izmeklēšanai, ceturtdien Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta panorāma” atzina Latvijas t0ieslietu ministrs Jānis Bordāns (K).

Politiķis pašlaik atrodas Kijivā un raidījumā pauda, ka pierādījumu par kara noziegumiem ir ļoti daudz. “Pierādījumi tiks savākti, to jau šobrīd ir milzīgs skaits. Ir ierosināts vairāk nekā 10 000 krimināllietu, 10 000 kara noziegumu faktu ir minēti,” apgalvoja Bordāns.

Pēc viņa paustā, Ukrainas puse saredz, ka ir nepieciešams veidot speciālu kara tribunālu, līdzīgu kā tas bija Nirnbergā, kad daudzas valstis izveido kara tribunālu, un tad var nonākt pie starptautiski atzīta rezultāta, raksta nra.lv.

Lasi vēl: Slavenā astroloģe Tamāra Globa prognozē kā un kad beigsies Krievijas un Ukrainas karš

“Ukraiņi ir lūguši mūs palīdzēt ar kriminālekspertiem, kas varētu nākt uz vietas un veikt visu to, kas nepieciešams kriminālnoziegumu fiksēšanai šeit, uz zemes. Pašai Ukrainai ir eksperti, bet pie desmitiem tūkstošu noziegumu skaita ir nepieciešama palīdzība,” skaidroja amatpersona.

Lūk, ko Latvija varētu palīdzēt – lasi tālāk

COMMENTS

Leave a Comment