Tuvojas neparastu laikapstākļu vilnis: lietusgāzes un pērkona negaiss gaidāms Austrumeiropā no 24. jūnija

Saskaņā ar šīm prognozēm gan Līgo dienā, gan Jāņu naktī Latvijā pārsvarā būs apmākušās debesis. Daudzviet gaidāms neliels lietus, un dažviet tas varēs stiprāk līs un veidosies migla.

Vējš pārsvarā būs lēns. Līgo dienā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +14..+19 grādiem, savukārt Jāņu nakts būs salīdzinoši silta, ar gaisa temperatūru, kas nepazemināsies zem +12..+16 grādiem.

Jāņu dienā uzspīdēs saule un vietām īslaicīgi līs, ar gaisa temperatūru no +18 līdz +23 grādiem. Jau otrdien, 25. jūnijā, termometra stabiņš vietām pakāpsies līdz +26 grādiem, un turpmākajās dienās kļūs vēl karstāk, ar temperatūru sasniedzot +28 līdz +32 grādus.

Piekrastes reģionos saglabāsies nedaudz vēsāks laiks, jo vējš pūtīs no jūras. Saulainais un karstais laiks varētu atkāpties, sākot ar 29. jūniju, taču prognozes par šo periodu pagaidām ir dažādas un neskaidras.

Latvijā karstākie Līgo svētki tika pieredzēti 2021. gadā, kad Madonā maksimālā gaisa temperatūra sasniedza rekordaugstos +33,2 grādus.

Savukārt visvēsākie Līgo svētki kopš 1961. gada bija 1992. gadā, kad vidēji Latvijā gaisa temperatūra nokrita līdz +3,1 grādiem, bet Zosēnos pat līdz +0,7 grādiem, raksturojot šo dienu kā vienu no aukstākajām Līgo nakts reizēm Latvijas vēsturē.

Lasi vēl: Latvijā ziemās iespējams 40 grādu sals un tomēr tas nav viss..

Pēc pāris dienām Latvijā gaidāms karstums, jo augstspiediena zona virs Baltijas jūras veicinās saulainu un sausu laiku. Gaisa temperatūra pieaugs līdz +28..+32 grādiem, un vietām pat vairāk.

Šajā laikā vējš lielākoties būs mērens, bet piekrastes reģionos varētu būt nedaudz vēsāks gaisa masa no jūras. Tādējādi, ir sagaidāms, ka Latvijā nākamajās dienās būs karsti un saulaini laika apstākļi.

 

Leave a Comment